Iubită înşelată sau amantă?

Toţi le judecăm! Şi pe cele care se complac în rolul de iubită înşelată dar şi pe cele care se mulţumesc şi acceptă statutul de amantă. Însă, care e … mai de blamat? Să fii cea fidelă, supusă, oarbă şi cea care intră făloasă într-un loc public la braţul lui sau cea care primeşte atenţie, afecţiune şi mai ales cea care îl face fericit?
Deşi acest subiect este tabu, situaţii precum acestea sunt foarte des întâlnite. Suntem puse în faţa unei situaţii în care nu ştim cum să reacţionăm. Să le aplaudăm pe cele care nu se mulţumesc cu statutul de iubită oficială şi preferă statutul iubitei în discreţia cuibuşorului de nebunii sau să le blamăm?
Greu de spus … însă ştim cu toţii că iubita înşelată e cea care primeşte compasiune, păreri părtinitoare şi cea care este văzută drept “victimă”. Dar de ce ar fi victimă? Daca ea se complace în situaţia asta, ea nu se respectă, ea nu e în stare să-l facă pe cel de lângă ea fericit…de ce ar fi o victimă dacă este singura responsabilă pentru eşecul ei?
Pentru a înţelege cât mai bine situaţia propun o listă de avantaje şi de dezavantaje:
Iubita oficială se bucură de… oficialitate! Ea este în ochii părinţilor, prietenilor, cunoştinţelor femeia cu care işi împarte el viaţa. Dar, pe când iubita se bucura de prezenţa oficială în faţa tuturor, amanta se bucură de prezenţa lui în cuibuşorul de nebunii.
Iubita oficială este cea care îl dojeneşte, îi cunoaşte toate problemele, îl cunoaşte cel mai bine. Amanta este cea care îl face să uite de probleme, stres acumulat. Nu o interesează care îi sunt problemele dar i le rezolvă.
Iubita oficială este care îl insoţeşte la evenimente, petreceri, aniversări. Dar amanta este cea care se bucură de vacanţe exclusiviste, relaxante( pe când el este plecat “în interes de serviciu”, precum ştie iubita oficială).
Iubita oficială îi înţelege situaţia financiară, drămuieşte şi munceşte cot la cot cu el. Amanta nu cere dar I se dă. Ea este cea care se bucură de conturile ascunse, prime sau orice alt venit ascuns de iubita oficială.
Iubita oficiala se bucura de “casa noastra”, “frigiderul nostru”, “pisica noastra”, pe cand amanta se bucura de “ bratara sa”, “parfumul sau”, poate chiar si “masina sa”.
Iubita oficiala primeste tipete in caz ca mancare nu-I gata, e prea sarata, prea rece, iar amanta se bucura de restaurant, sau poate chiar, un ajutor in bucatarie.
Iubita oficială se ocupă de cămăşi( le spală, le calcă, le aranjează pe umeraş). Şi amanta se ocupă de ele, le dă jos! Iar în câştig, care credeţi că este?
Iubita oficială se bucură de dezmierduri precum “iubita mea” şi “te iubesc” (pe alocuri false) , pe când amanta primeşte alinturi precum “amazoana” şi “ te doresc”. (foarte sincere)
Cam aşa se prezintă situaţia pentru cele două, aşadar care este de blamat? Amanta constientă de statut, care se mulţumeşte să fie pe locul doi, sau iubita care se bucură de oficialitate dar de fapt, cea care este dată la o parte din viaţa lui propriu zisă, conştientă fiind?