Drumeții cu 21 de automobile istorice prin Carpați

În weekendul 3-6 iulie, 21 de automobile au participat la ediția a XIII-a a raidului ”Cu zimbrul prin Carpați”, organizat de Retromobil Club România în Munții Buzăului. Fanii vehiculelor istorice au parcurs o serie de trasee off road, ediția de anul acesta incluzând și trasee de drumeție.
La raid au participat 21 de echipaje, cel mai vechi automobil fiind fabricat în anul 1957. Pe lângă automobilele ARO M461 C și modelele anterioare, au participat ARO 241, Toyota Land Cruiser BJ 46 și Volvo TP 21. În ciuda traseului dificil, toate automobilele participante au terminat cu bine raidul demostrându-și calitățile tehnice.
”Suntem încântați că am reușit să organizăm o noua ediție a acestui eveniment, ce s-a dovedit a fi un real succes. Am pus accent și pe latura culturală: în timpul expediției, participanții s-au oprit și în comuna Colți, având posibilitatea de a vizita Muzeul Chihlimbarului, schiturile rupestre și trovanții. Numărul mare de participanți demonstrează că, prin intermediul acestor evenimente, se formează o comunitate din ce în ce mai numeroasă.” a declarat Bogdan Coconoiu, Președintele Retromobil Club România.
Istoria raidului ”Cu zimbrul prin Carpați” a început în anul 2002. În ziua a treia a Raliului Carpați Retro 2002, la care au participat cinci automobile ARO M461, membrii secției R.C.R. ”ARO M461 România” au decis să renunțe la programul turistic programat și să efectueze o ascensiune montană pe drumuri forestiere. Așa a luat naștere evenimentul ”Cu zimbrul prin Carpați”, inspirat de ascensiunile montane efectuate de M.S Regele Mihai cu decenii în urma la bordul celebrului său Willys.
Alte articole pe aceeași temă:
http://citestecevrei.ro/2014/05/16/expozitie-de-vehicule-istorice/