Ulei de canabis- Utilitate

Pare incredibil ca la mijlocul secolului 21 cultivarea canabisului nu este permisa, aceasta planta medicinala folosita din cele mai vechi timpuri de catre civilizatiile timpurii (chinezii au folosit-o in urma cu aproximativ patru mii de ani), ca proprietatile sale multiple nu sunt cunoscute si ca, pentru a-si folosi uleiul de canabis pentru tratament medicamentos, mii de familii au trebuit sa faca demonstratii in fata autoritatilor. Pe zonaverde  poti gasi mai multe tipuri de ulei de canabis.

Paradoxal. Canabisul cat si marijuana sunt acelasi lucru, in esenta…: este adevarat ca acestea provin din aceeasi planta cat si asemanarea ingredienteleor sale active dar aplicatiile sunt foarte diferite.

“Desi exista mai multe soiuri, doua sunt cele mai utilizate in scopuri recreative si medicale, sativa si canabisul Indica, cea mai frecventa fiind sativa” – explica Dr. Nahuel Pereira de Silva, seful Clinicii de Epilepsie Integrala a Institutului de Neurostiinte Buenos Aires, INEBA.

El mai spune ca: „Aceasta tulpina are mai mult de 400 de componente, CU THC (tetrahidrocanabinol) fiind responsabil pentru efectele psihotrope si recreative si CBD (canabidiol) de efecte medicinale.”

Aceste proprietati miraculoase au fost cele care au stimulat unele dintre evenimentele istorice traite in Buenos Aires in ceea ce priveste canabisul: in martie 2017, dupa ce subiectul a devenit popular datorita cererii continue a parintilor ce aveau copii epileptici, s-a propus Legea 27.350 privind canabisul medicinal, care vorbeste despre cultivarea si productia de ulei de canabis de catre statul national, strict pentru scop medicinal.

Aceasta legislatie a fost partial adoptata in luna septembrie a acelui an si pana in prezent nu s-au inregistrat progrese in ceea ce priveste punctele considerate importante: cultivarea si proprietatea acestor plante.

„In sanatatea mintala canabisul functioneaza pentru mai multe afectiuni cum ar fi: autism, Alzheimer, depresie, anxietate, schizofrenie, epilepsie cu simptome psihotice”, spune dr. Celeste Romero, psihiatru si cercetator la Centrul pentru Studii de Cultura a Canabisului.

El adauga: „Desigur, nu orice fel de canabis este bun; este important ca oamenii sa aiba acompaniament medical pentru a efectua tratamentele lor. Dar in acesti ani am tot cercetat si aprofundat pe aceasta tema si am vazut tot felul de cazuri cu o evolutie excelenta, dar de asemenea si unele cazuri la care nu a functionat la fel de bine. Cred ca cele mai bune raspunsuri vin atunci cand canabisul nu este luat doar ca o strategie farmacologica, ci mai degraba ca un stimul pentru a revizui obiceiurile si de a imbunatati pe cele care afecteaza calitatea vietii.”

Astfel, familiile care au nevoie de ulei de canabis pentru tratamentul epilepsiei greu de controlat sau refractar, terapia durerii sau alte afectiuni neurologice, apeleaza la piata ilegala pentru a obtine ulei de canabis importat sau pentru a fabrica ei insisi uleiul. ”

Importanta uleiului de canabis in medicina nu este nici pe departe o minciuna sau o inventie nefondata ci o reala necesitate pentru toti acei bolnavi care se lupta cu diferite afectiuni si asta nu o spun persoanele de rand, ci marii cercetatori ai lumii in medicina si farmacie.

Lumea a evoluat, la fel si medicina! Alege un ulei de calitate asa cum sunt cele de pe zonaverde.ro.