Solicita ajutorul unui cabinet de avocat din Iasi atunci cand vrei sa incepi demersurile pentru darea in plata!

cabinet avocat Iasi

In viata, lucrurile se pot schimba de pe o zi pe alta, dar pentru fiecare problema exista si o rezolvare. De exemplu, atunci cand te confrunti cu dificultati in ceea ce priveste rambursarea creditului ipotecar, poti incepe demersurile pentru darea in plata, iar un cabinet de avocat din Iasi iti poate fi de mare folos in aceasta privinta.

Potrivit legii 77/2016, debitorii se pot elibera de datoria de la banca in maximum 34 de zile de la data notificarii bancii. Darea in plata a bunurilor imobile ipotecate reprezinta o metoda de a stinge obligatiile prevazute in credite.

Asadar, daca nu mai poti suporta costurile creditului la banca sau ai alte motive pentru care nu mai poti respecta obligatiile stipulate in contract, ai posibilitatea sa scapi de aceasta problema, cedand dreptul de proprietate al locuintei in favoarea creditorului, adica a bancii.

Un cabinet avocat Iasi precum avocatiasiduhnea.ro te poate ajuta sa initiezi acest proces, oferindu-ti urmatoarele servicii juridice:

– va evalua situatia initiala si va verifica daca sunt indeplinite conditiile de admisibilitate a procedurii de dare in plata;

– va intocmi si transmite catre banca notificarea cu privire la hotararea de transmitere a dreptului de proprietate asupra imobilului pentru a achita datoria din contractul de credit;

– iti va oferi asistenta si reprezentare juridica in fata instantei de judecata in cazul in care creditorul contesta indeplinirea conditiilor de admisibilitate a procedurii;

– iti va oferi asistenta si reprezentare juridica in fata instantei de judecata daca banca nu se conformeaza dispozitiilor legale. In cazul in care creditorul nu ofera un raspuns notificarii, avocatul care se va ocupa de cazul tau va rezolva problema in fata instantei de judecata.

Ce conditii trebuie indeplinite?

Pentru ca un cabinet de avocat din Iasi sa poata incepe demersurile cu privire la darea in plata, este necesar sa fie indeplinite urmatoarele conditii:

  • Procedura se aplica pentru consumatori, adica orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii care actioneaza in scopuri din afara activitatii comerciale, industriale, de productie, liberale sau artizanale. Asadar, persoanele juridice nu pot efectua darea in plata a imobilelor!
  • Cuantumul sumei imprumutate de la creditor nu depasea echivalentul a 250.000 euro in lei la momentul acordarii creditului. Aceasta suma este calculata in functie de cursul de schimb publicat de catre Banca Nationala a Romaniei in ziua in care a fost incheiat contractul.
  • Consumatorul a optat pentru acest credit ca sa construiasca, sa cumpere, sa extinda sau sa modernizeze un imobil care sa-i serveasca drept locuinta. De asemenea, un cabinet de avocat din Iasi se poate implica in cazul in care creditul a fost garantat cu cel putin un imobil avand destinatia de locuinta;
  • Consumatorul nu a fost condamnat printr-o hotarare definitiva, in urma infractiunilor pe care le-a savarsit referitoare la creditul obtinut de la banca.

Atentie! De la darea in plata sunt excluse creditele acordate prin intermediul programului Prima Casa.

Daca iti doresti sa afli mai multe despre acest subiect, contacteaza cabinetul de avocat din Iasi Duhnea Dana Elena. Un specialist va prelua cazul tau si te va ajuta sa te eliberezi de plata datoriilor aparute in urma contractului de credit!