Ce este lantul de transmisie GALL?

lant gall

Ce este lantul de transmisie GALL?

Un lant Gall numit si lante cu role este un lant folosit in sistemele de actionare si este utilizat cel maid es pentru a transmise puterea mecanica spre mai multe echipamente interne pe care le gasesti intr-un sistem. Se folosesc de obicei si pentru benzile de transport sau pe masinile care imprima piese. Lanturile Gall sunt formate din mai multe role in froma cilindrica. Rolele sunt prinse unele de altele cu ajutorul legaturilor laterlae. Lanturile acestea sunt acitonate folosind rotile dintate numite si pinioane. Lanturile sunt simple, sunt eficiente si sunt extrem de fiabile, fiind usor de montat si de dat jos.

Ce este un lant Gall si cum functioneaza?

Lanturile Gall sunt folosite in scopul de a transmite energie mecanica. Aceste lanturi au role de iicei si sunt facute sub forma unei structuri de legatura. Aceste lanturi sunt in general compuse din mai mult erole, care vin intr-o forma cilindrica si care se vor conecta in mai mule moduri. In general, pe motor este conectat un pinion care are rolul de a determina rotatia cu care se misca lantul. De asemenea, acest pinion se ocupa de antrenarea lantului. Capatul care ramane liber se va conecta in sistem la o componenta care se afla in sarcina.

Cu timpul, lanturile acestea se vor uza si vor incepe sa nu mai functioneze corect. Acesta este momentul in care lantul incepe sa sara pasii. Lanturile Gall se pot slai in timp caz in care vei avea nevoie de o cheie lant Gall cu ajutorul careia sa stangi lantul. Durata de viata a lantului Gall depinde foarte mult de dependenta acestuia de factori cum ar fi coroziunea si uzura. In cazul in care sunt respectate toate recomandarile care vin la pachet cu produsul, se poate prelungi perioada de folosire a lantului cu role. Poti apela la Leco pentru a obtine mai multe tipuri de lanturi Gall si chiar chei cu ajutorul carora sa le strangi.

Atunci cand vrei sa prelungesti durata de utilizare a unul lant Gall este foarte important sa te asiguri ca produsul este corect lubrifiat. De asemenea, este important sa fii atent la toti factorii corozivi si sa eviti cat mai mult ca lantul sa intre in contact cu ei.

In cazul in care intentionezi sa cumperi un lant Gall insa nu stii care varianta de produs este cea mai una pentru tine, iti recomandam sa apelezi la un specialist din echipa, care va fi tot timpul gata sa iti ofere informatiile necesare. Un lant Gall trebuie sa raspunda la toate cerintele din sistemul in care lantul urmeaza sa fie montat cu scopul de a functiona corect si de aceea, in momentul in care nu esti sigur de ce anume sa alegi este important sa apelezi al specialisti.

Lanturile Gall sunt usor de intretinut daca respecti toate recomandarile oferite de producatorul lor. Un aspect foarte important este faptul ca de fiecare data cand vei cumpara un lant Gall va trebui sa te asiguri ca modelul este potrivit pentru tine. Tine cont de faptul ca un lant de buna calitate este cel care va rezista mult in sistemul in care este montat. De asemenea, nu uita nici de faptul ca lanturile Gall trebuie sa fie corespunzator intretinute si ca va fi necesar sa acorzi atentie lubrifierii altfel lanturile tale se vor deteriora si risti sa strici si alte componente odata cu ele. Alege lantul potrivit si uleiul potrivit si vei putea folosi pentru mult timp lanturile.