Toleranța într-o relație!

Creație 7 Jan 13
Ce este, de fapt, toleranța? Să îți vezi iubitul/iubita cotrobăind prin mailurile tale? Să-ți verifice agenda telefonică, în încercarea de a găsi ceva compromițător pentru a se putea lua la harță cu tine? Sau să îl/o vezi în poziții care mai de care ”medicale” alături de vecini, prieteni sau amici ?
Să fim seriosi, nu e în niciun caz vreo situație de mai sus. Ca în orice relație, apar la un moment dat situații în care ori îți vine să-ți dai palme singur ori să-ți iei partenerul/partenera la 13-14 din cauza defectelor insistente pe care ți le arată.
Trebuie să fim conștienți de faptul că atunci când dorim să ne implicăm într-o relație, nu mai este loc de comportament ca pe terenul de joacă, când eram mici și ne supăram pe Gigel că ne-a luat jucăria și plecam bosumflați acasă. Într-o relație, comportamentul de grădiniță nu-și are deloc rostul ci e bine să dăm dovadă de toleranță, aceeași toleranță pe care ne-o oferea mama, tata, bunica sau pisica, mai ales când făceam câte o prostie. Ca să fiu mai clar, dacă iubitul/iubita ta îsi lasă hainele împrăștiate nu trebuie să-i sari la gât sau să ai tigaia de clatite-n mână pentru că și tu lași prosopul ud pe gresia din baie, după ce ai făcut duș. Nu vei urla la el/ea atunci când lasă farfuria nespălată în chiuvetă pentru că și tu, mai mult ca sigur îl/o faci să aștepte atunci când vine vorba să plecați undeva.
Nu e loc de orgoliu personal aici, nu e loc nici de competiție în care să ne demonstrăm unul altuia cât de buni și perfecți suntem de fapt și câte are celălalt de corectat la el/ea. O astfel de atitudine arogantă și nesimțită nu poate duce decât la destrămarea unei relații, poate chiar și la ură în unele cazuri. Așa că în loc să te umfli-n piept ca un cocoș, mai bine înveți cum să ștergi oglinda din baie pentru a vedea și micile imperfecțiuni pe care le ai și pe care partenerul/partenera ta de viață le acceptă. Compromisul e cel mai bun și cu siguranță nu-ți va ucige ego-ul dacă încerci, pentru că până la urmă îl/o iubești și asta e cel mai important nu ?
Cel mai bun exemplu e să mergi la bunica, dar să nu dai iama în cămară pe la gemuri și compoturi, ci s-o întrebi cum a reușit să reziste atâția ani alături de bunicul tău și-ți va spune că răbdarea și toleranța e cheia.
Deci, fără alte adăugări sau misoginisme, îți spun ție cititorule, să deschizi DEX-ul sau Google-ul ( ce ți-e mai la îndemână ) și să cauți definiția cuvântului toleranță, iar apoi să-l pui în aplicare. Hai, nu e greu, poți s-o faci. 1, 2, 3 și START.