Combaterea soarecilor si a sobolanilor este extrem de importanta, deoarece acestia afecteaza culturile, pot produce stricaciuni insemnate in gospodarie si, mai ales, pot provoca probleme de sanatate membrilor familiei.
Una dintre cele mai simple si eficiente metode de eliminare a rozatoarelor din ograda este otrava sobolani de la PlantMaster. In prezent, aceasta poate fi regasita sub diverse forme, astfel incat sa poata fi folosita in siguranta, fara a expune animalele sau copiii.
Sobolanii pot fi o problema si pentru locuitorii de la oras, care traiesc la bloc, nu doar pentru cei care au o casa sau o gospodarie. Autoturismul poate deveni si el o tinta atragatoare pentru rozatoare, mai ales in sezonul rece.
Cum iti dai seama daca masina este infestata cu soareci sau sobolani?
Semnele prezentei rozatoarelor sunt mai putin evidente decat te-ai astepta. Iata ce pagube pot provoca acestia masinii:
-
cabluri roase;
-
tapiterie si izolatie cu urme de ros;
-
componente nemetalice ale motorului roase;
-
urme de gheare sau excremente de rozatoare.
Daca ai observat vreunul dintre aceste semne, atunci nu mai trebuie sa pierzi vremea si sa folosesti otrava de sobolani pentru a elimina daunatorii si a-ti securiza masina. Raticidele vor combate daunatorii, iar tu vei putea sa fii sigur ca masina ta este in siguranta.
Ce sunt raticidele si cum functioneaza?
Raticidele sunt biocide utilizate in tratamentele de deratizare. Acestea mai sunt cunoscute si sub denumirea de radeticide sau, in termeni populari, otrava pentru soareci si sobolani.
Eficienta raticidelor consta in substantele active pe care le contin, si anume anticoagulantii. Acestia functioneaza prin ingestie si pot fi:
-
substante cu efect imediat ingerarii;
-
substante cu efect ulterior ingerarii.
Tipuri de otrava de sobolani:
-
peleti (granule) – acest tip de otrava nu este recomandat pentru spatiile unde au acces animale domestice si pasari;
-
pasta;
-
bloc cerat;
-
cu efect anticoagulant – acest tip de otrava provoaca moartea rozatoarelor in urma ingerarii. Ea trebuie folosita cu atentie, deoarece soarecii si sobolanii nu vor muri instant. Daca alegi sa folosesti otrava de sobolani cu efect anticoagulant, atunci trebuie sa ai grija sa plasezi capcanele in locuri in care nu ajung animalele domestice sau copiii;
-
raticide anticoagulante, cu gust amar – acest tip de substante previn consumul accidentar de catre om sau de catre animalele de casa;
-
momeli – aceasta otrava este cel mai des folosita, fiind considerata si solutia ideala de combatere a rozatoarelor. Raticidele sub forma de momeala contin antractanti alimentari (arahide) care, combinate cu substantele active, atrag si elimina soarecii si sobolanii. Pentru efect maxim, specialistii recomanda ca momelile sa fie amplasate in apropierea unui vas cu apa;
-
placile adezive – sunt o solutie utila si practica, fiind usor de folosit. Placile adezive pot fi folosite pentru a plasa momeala si, in momentul in care sobolanul incearca sa o manance, ramane blocat din cauza lipiciului;
-
statie de intoxicare – este o solutie versatila, deoarece poate fi adaptata oricarui tip de momeala cu otrava (pasta, pulbere, parafinata). Statia de intoxicare poate fi amplasata pentru combaterea rozatoarelor din interiorul si exteriorul cladirilor.
Comanda otrava sobolani din gama PlantMaster si scapa de probleme! Tine-ti bunurile, culturile, animalele si familia in siguranta!