Ce anume distruge o relatie de cuplu

Relatiile de cuplu frumoase nu se intampla pur si simplu. Ele necesita multa munca si sustinere din partea ambilor parteneri. In plus, este nevoie de respect, empatie si maturitate pentru a se ajunge la un consens. Iata cele 7 pacate principale ale relatiilor care duc la despartire:

Unul da si altul primeste

O relatie de calitate necesita schimburi echitabile intre parteneri. Un pacat de moarte care poate rupe o relatie este atunci cand un partener simte ca da mult mai mult decat primeste de la partenerul sau. Trebuie sa existe corectitudine si echilibru in ceea ce priveste cat de mult contribuie fiecare partener la finante, treburi etc. si la nivel emotional. Daca relatia ta nu mai merge, atunci nu ezita si intra pe https://anunturimatrimoniale.ro.

Lipsa de empatie

Exista diferite forme de empatie, inclusiv a vedea perspectiva celuilalt si a demonstra compasiune atunci cand partenerul tau este trist, deprimat sau enervat (precum si impartasirea cu fericirea si emotiile pozitive). Cand un partener nu arata nici o preocupare empatica pentru sentimentele partenerului sau, este un semn ca relatia este condamnata.

Dispretul

Cercetarile psihologului relational John Gottman sugereaza ca unul dintre cei mai puternici predictori ai divortului este atunci cand un partener demonstreaza dispret fata de celalalt. Relatiile care sunt destinate sa esueze arata, in medie, un raport de aproximativ 5 la 1 dintre expresiile emotionale negative si manifestarile emotionale pozitive. In relatiile sanatoase, exista echilibru, cu un raport 1 la 1 de expresii emotionale pozitive si negative.

Jocul Head Games

Relatiile bune sunt construite pe incredere, iar atunci cand un partener il invinovateste continuu pe celalalt, il tachineaza prea mult sau il aprinde pe partenerul sau, relatia se destrama. Semnele obisnuite ca un partener nu il respecta pe celalalt includ acuzatii repetate ca celalalt este prea sensibil, nesigur, paranoic sau nebun. Invinovatirea permanenta a partenerului pentru toate problemele relatiei va rupe legatura. Acest gen social de relatie este una toxica si trebuie neaparat incheiata.

Lipsa de comunicare

Ca in toate relatiile, comunicarea deschisa, sincera si frecventa este esentiala. Cuplurile care vorbesc rar despre chestiuni importante sau evita sa discute despre dezacorduri sau conflicte comit un pacat grav in relatie.

Infidelitate

Nimic nu sfasie o relatie ca infidelitatea, dar acest lucru depaseste doar infidelitatea sexuala. Un partener care isi petrece tot timpul cu prietenii sau colegii de munca si putin timp cu partenerul lor semnificativ comite un pacat grav in relatie. Daca acest lucru se intampla din cand in cand nu va cauza nici un fel de probleme. Insa, atunci cand se intampla in mod repetat, sansele ca relatia sa se destrame sunt destul de mari.

Fara intretinere a relatiei

De prea multe ori, casatoriile si relatiile angajate esueaza atunci cand partenerii renunta la incercarea de a face relatia sa functioneze. Toate tipurile de relatii necesita munca. Aceasta inseamna sa petreceti timp de calitate impreuna, sa impartasiti si sa va ingrijiti si sa va asigurati ca nevoile dvs. si ale partenerului sunt indeplinite. Doar asa relatia va fi frumoasa si va dura mult timp.