Care sunt efectele divortului asupra copiilor?

Divortul poate fi un moment dificil pentru o familie. Nu numai ca parintii trec printr-o perioada destul de grea, insa si copiii se regasesc intr-o situatie la fel de dificila. Cand parintii divorteaza, efectele divortului asupra copiilor pot varia. Unii copii reactioneaza la divort intr-un mod natural si intelept, in timp ce alti copii se pot lupta cu tranzitia. Avand in vedere acest lucru, aici sunt unele dintre cele mai frecvent observate efecte ale unui divort asupra copiilor.

Performanta slaba la scoala

Un divort este dificil pentru toti membrii familiei. Pentru copii, incercand sa inteleaga dinamica schimbatoare a familiei, ii poate lasa distrasi si confuzi. Aceasta intrerupere a programului lor zilnic poate insemna ca unul dintre efectele divortului asupra copiilor ar fi vazut in performanta lor academica. Copiii nu se vor mai concentra la scoala la fel de bine precum o faceau inainte. De aceea, este foarte important ca parintii sa se ocupe cat mai mult de acestia. Tocmai de aceea, este important sa alegi un avocat bun de pe https://www.avocat365.ro/avocat/tulcea. Acesta va stii cum sa ajute intreaga families a treaca peste acest moment mai simplu si cu mai putin stres.

Pierderea interesului in activitatea sociala

Cercetarea a sugerat ca divortul poate afecta si copiii din punct de vedere social. Copiii a caror familie trece prin divort pot avea probleme in comunicarea cu ceilalti si au tendinta de a avea mai putine contacte sociale. Uneori, copiii se simt nesiguri si se intreaba daca familia lor este singura familie care a divortat.

Dificultatea adaptarii la schimbare

Prin divort, copiii pot fi afectati de faptul ca trebuie sa invete sa se adapteze la schimbare mai des si mai frecvent. Noua dinamica familiala, o noua casa sau o situatie de viata, scoli diferite, prieteni noi si multe altele, pot avea un efect destul de negativ asupra minorilor.

Sensibilitatea emotionala

Divortul poate aduce mai multe tipuri de emotii in prim plan pentru o familie, iar copiii implicati sunt diferiti. Unii reactioneaza destul de bine, in timp ce altii pot trece printr- perioada destul de grea. Sentimente de pierdere, furie, confuzie, anxietate si multe altele, toate pot proveni din aceasta tranzitie. Divortul poate lasa copiii sa se simta coplesiti si sensibili din punct de vedere emotional.

Copiii au nevoie de o persoana apropiata cu care sa discute deschis despre emotiile lor – cineva cu care sa vorbeasca, cineva care va asculta etc. – Copiii pot simti efectele divortului prin modul in care isi proceseaza emotiile. Pentru multe alte lucruri utile, nu uita sa intri si pe https://stiridebine.ro.

Furie / iritabilitate

In unele cazuri, unde copiii se simt coplesiti si nu stiu cum sa raspunda afectiunilor pe care le simt in timpul divortului, pot deveni furiosi sau iritabili. Furia lor poate fi indreptata spre o gama larga de cauze percepute. In timp ce pentru multi copii, aceasta furie se disipeaza dupa cateva saptamani, daca persista, este important sa fim constienti de faptul ca acest lucru poate fi un efect persistent al divortului asupra copiilor.

 

 

Sentimente de vinovatie

Copiii se intreaba de multe ori de ce se intampla un divort in familia lor. Ei vor cauta motive, intrebandu-se daca parintii lor nu se mai iubesc unii pe altii sau daca au facut ei insisi au facut ceva gresit. Aceste sentimente de vinovatie sunt un efect foarte comun al divortului asupra copiilor, dar si unul care poate duce la multe alte probleme. Vina pe care copilul o simte creste presiunea, poate duce la depresie in anumite cazuri, stres si alte probleme de sanatate. Furnizarea de context si consiliere pentru un copil pentru a intelege rolul lor intr-un divort poate ajuta la reducerea acestor sentimente de vinovatie.