Un last minute in Egipt, nelipsit de pe ”Wishlist 2023”, daca iti doresti sa traiesti o experienta unica

last minute egipt

Inceputul fiecarui an este incarcat de ganduri marete si planuri de viitor, fie ca vorbim despre viata profesionala, fie de cea personala. Lista rezolutiilor pentru anul 2023 poate fi mereu actualizata, asa ca, daca nu ai facut-o inca si te apropii de jumatatea anului, adauga pe wishlist 2023 si un last minute Egipt.

Uneori, deciziile de moment iti ofera prilejul de a trai cele mai inedite experiente. Un last minute in Egipt va fi o experienta unica, asupra careia vei reveni mereu si o vei rememora, povestindu-le prietenilor si apropiatilor despre ea.

O oferta last minute in Egipt, pusa la dispozitie de Komsi Travel, este prilejul de a cunoaste o lume cu totul unica, la un pret adaptat bugetului personal. In aceasta vacanta, vei avea ocazia de a te relaxa, odihni, dar si de a-ti imbogati cultura si de a cunoaste traditii si obiceiuri cu totul speciale.

last minute egipt
last minute egipt

In plus, primavara este perioada ideala pentru a putea explora in voie toate obiectivele turistice si de a cunoaste minunile acestei lumi orientale. Perioada aprilie-mai este foarte buna pentru o vacanta in Egipt, atunci cand se inregistreaza temperaturi cuprinse intre 19 si 33 de grade Celsius. In aceasta perioada, apa marii are o temperatura medie de aproximativ 23-24 de grade Celsius.

Ce poti vizita intr-un last minute in Egipt?

Egiptul este o destinatie care te va impresiona prin istorie, cultura si diversitate. Aici vei gasi numeroase obiective turistice care ”adapostesc” una dintre cele mai vechi culturi din lume, care a servit drept model pentru nenumarate popoare precum grecii si romanii, care erau fascinati de administratia, justitia, fiscalitatea, arta si cultura sa.

Piramidele si obeliscurile, inteleptii (Thales, Pitagora, Herodot, Platon), faraonii cu toate misterele lor (Ramses al II lea, Hatshepsut, Keops), femeile cuceritoare (Nefertiti) – sunt doar cateva dintre minunile care atrag anual aproximativ 12 milioane de turisti.

Iata 5 obiective turistice pe care sa le vizitezi intr-un last minute in Egipt:

  • Valea Regilor – este locul in care au fost construite morminte pentru faraoni si familiile acestora. Exista 63 de morminte, insa doar 20 dintre ele adapostesc regi egipteni, printre care Tutankhamon, Ramses, Ahmose, Amenhotep si Akhenaton. Acest obiectiv turistic este, astazi, unul dintre cele mai vizitate puncte de atractie din Egipt. Mormintele sunt extrem de diferite intre ele, numarul de camere si dimensiunea acestora variind in functie de rangul familiei. Un detaliu absolut fascinant este faptul ca toate au peretii acoperiti cu picturi si texte;

  • Sfinxul – este un simbol esential al antichitatii, fiind considerat ”cea de-a opta minune a lumii”. Sfinxul este situat pe malul vestic al Nilului, la 10 km de Cairo, fiind recunoscut ca cea mai mare statuie monolit din lume (capul statuii masoara 6 m inaltime si 4 latime, iar ochii au 2 m inaltime);

  • Piramidele antice – in viziunea egiptenilor antici, acestea indicau drumul catre soare (colturile lor sunt perfect orientate catre cele patru puncte cardinale). Piramida lui Keops este de departe una dintre cele mai cunoscute. Aceasta a fost construita pe parcursul a 10 ani si cuprinde 3 camere mortuare;

  • Cairo – cunoscut si sub numele de ”Mama lumii” sau ”Orasul victoriei”, este un loc in care noul si vechiul coexista pentru a crea un taram unic. Inexistent pe vremea cand au fost construite piramidele de la Giza, acesta este astazi capitala si cel mai populat oras al Egiptului;

  • Alexandria – este un oras-port, construit in jurul anului 332 i.Hr de catre Alexandru cel Mare. Acesta este al doilea oras ca marime din Egipt, dupa Cairo, si unul cu o istorie extraordinara.

Rezerva chiar acum o oferta last minute Egipt si fii sigur ca vei trai in 2023 cel putin o experienta de neuitat, pe care o vei povesti tuturor cunoscutilor!