Top 4 beneficii si utilizari ale uleiului de ricin

Top 4 beneficii si utilizari ale uleiului de ricin

Uleiul de ricin este un ulei vegetal multifunctional pe care oamenii il folosesc de mii de ani si se obtine prin extragerea uleiului din semintele plantei Ricinus communis

Aceste seminte, cunoscute sub numele de ricin, contin o enzima toxica numita ricina. Cu toate acestea, procesul de incalzire pe care il sufera uleiul de ricin il dezactiveaza, permitand utilizarea uleiului in siguranta.

Uleiul de ricin are o serie de utilizari medicinale, industriale si farmaceutice. Este utilizat in mod obisnuit ca aditiv in alimente, medicamente si produse de ingrijire a pielii, precum si ca lubrifiant industrial si componenta de combustibil biodiesel.

Asadar, uleiul de ricin este un tratament natural popular pentru afectiuni comune, cum ar fi constipatia si afectiunile pielii si este utilizat in mod obisnuit in produsele de infrumusetare naturale.

Iata 4 avantaje si utilizari ale uleiului de ricin:

1. Un hidratant natural

Uleiul de ricin este bogat in acid ricinoleic, un acid gras monoinsaturat. Aceste tipuri de grasimi actioneaza ca umectanti si pot fi folosite pentru hidratarea pielii.

Uleiul de ricin este adesea folosit in cosmetice pentru a promova hidratarea si este adesea adaugat la produse precum lotiuni, machiaj si produse de curatare.

Multe produse populare de hidratare care se gasesc in magazine contin ingrediente potential daunatoare, cum ar fi conservanti, parfumuri si coloranti, care ar putea irita pielea si afecta sanatatea generala a acesteia. 

Schimbarea acestor produse cu ulei de ricin este o decizie care va ajuta la reducerea expunerii la acesti aditivi.

In plus, uleiul de ricin este usor de gasit, are un pret accesibil si poate fi utilizat pe fata, corp si chiar si pentru sanatatea si ingrijirea parului. 

2. Accelereaza vindecarea ranilor

Aplicarea uleiului de ricin pe rani creeaza un mediu umed care favorizeaza vindecarea si previne uscarea ranilor.

Uleiul de ricin stimuleaza regenerarea tesuturilor, astfel incat se poate forma o bariera intre rana si mediu, scazand riscul de infectie.

De asemenea, reduce uscaciunea si cornificarea, acumularea de celule moarte ale pielii care pot intarzia vindecarea ranilor. 

3. Efecte antiinflamatorii impresionante

Acidul ricinoleic, principalul acid gras gasit in uleiul de ricin, are proprietati antiinflamatoare impresionante.

Atunci cand uleiul de ricin este aplicat local, acesta reduce inflamatia si amelioreaza durerea. Calitatile de reducere a durerii si antiinflamatorii ale uleiului de ricin pot fi deosebit de utile celor cu o boala inflamatorie, cum ar fi artrita reumatoida sau psoriazisul.

In afara de potentialul uleiului de ricin de a reduce inflamatia, acesta poate ajuta la ameliorarea pielii uscate si iritate, datorita proprietatilor sale hidratante.

4. Pastreaza sanatatea parului si a scalpului

Multi oameni folosesc uleiul de ricin ca balsam natural de par.

Parul uscat sau deteriorat poate fi salvat cu usurinta de capacitatile hidtratante ale uleiului de ricin.

Aplicarea regulata a grasimilor precum uleiul de ricin pe par ajuta la lubrifierea firului de par, sporind flexibilitatea acestuia si scazand sansele de rupere.

De asemenea, uleiul de ricin poate fi benefic pentru cei care se confrunta cu matreata, o afectiune obisnuita a scalpului caracterizata prin pielea uscata si descuamata de pe cap.

Unde il poti gasi? TIS Farmaceutic ti-a pregatit o gama larga de produse ideale in tratarea diverselor afectiuni. De asemenea, aici vei gasi diverse produse pentru ingrijirea parului sau a pielii, printre acre si uleiul de iric, tincture de propolis, vitamine si minerale pentru par si multe altele!