Sudul Bucovinei e de vizitat!

Am tot spus și scris în articolele anterioare că pentru mine o vacanță reușită este aceea din care te întorci odihnit și plin de amintiri frumoase. Ei bine, încerc să-mi iasă treaba asta de fiecare dată când am chef de ducă. Și cum zilele trecute m-am bucurat de timp liber și vreme frumoasă am decis că e timpul să fac o călătorie în Bucovina de sud să mă bucur de aer proaspăt și un peisaj mirific. Trebuie să recunosc, nu mi-a fost ușor să aleg destinația căci am o listă întreagă cu locuri pe care aș vrea să le vizitez din România. De ce din România? Pentru că e țara mea natală, este extraordinar de frumoasă și prea puțin cunoscută pentru ceea ce are de oferit.
Așadar, nu știu alții cum sunt dar eu când prind o oportunitate, iau harta României și sufletul îmi tresaltă de bucurie că sunt atâtea locuri dintre care să aleg o destinație diferită de fiecare dată. Și odată stabilită destinația, arunc un ochi pe lumeasublupa.blogspot.com poate găsesc vreun indiciu despre ce aș putea să vizitez în acea zonă, să nu cumva să-mi scape ceva.
Cum spuneam, Bucovina de sud a fost destinația aleasă de data aceasta. Am configurat rapid traseul, am făcut plinul la mașină și m-am asigurat că am toate bateriile încărcate (și ale mele și ale aparatului).
Plecare a fost din București, așa că am optat pentru un traseu care să includă și orașul meu natal: Râmnicu Sărat. Așadar: București – Buzău -Râmnicu Sărat – Focșani – Bârlad – Vaslui – Bacău – Piatra Neamț – Suceava – Gura Humorului. Ce pot spune, un traseu de 450 de km dar frumos pentru măsură. Desigur, drumul a fost destul de lung și obositor însă fiecare oraș prin care am trecut m-a încărcat cu energie, voie bună și dorință de cutreierat.
Cu toate acestea, răsfățul și relaxarea au venit odată ce am ajuns la cazare. Noi ne-am bucurat de cazare la Pensiunea Diva Gura Humorului, o pensiune de trei stele din județul Suceava. Ce pot spune, o divă călătoare nu poate sta decât într-un loc asemenea ei. Dacă sunteți intersați de o cazare convenabilă într-o zonă bună, Pensiunea Diva Gura Humorului este situat într-o zonă selectă a județului Suceava, în zona Vârful Dealului, la doar 8 km de Gura Humorului și 25 de km de Suceava.
Am ales această pensiune pentru că este poziționată într-o zonă pitorească, accesibilă și serviciile oferite sunt de înaltă calitate. Iar în juru-i se află Mănăstirea Humor, Putna, Sucevița și Voroneț.
Bineînțeles, că am ales o cameră cu un balcon să mă pot bucura de priveliștea feerică. Sunt fericită că deși eram înconjurată de o Românie atât de pitorească, m-am bucurat de tot confortul dorit: baie proprie, tv, internet wireless, mini bar, telefon. Pentru cei interesați de cazare să știți că pensiunea oferă multe metode de recreere: bar, grădină, posibilitatea de gratar barbeque, pentru cei curajoși închirieri de atv-uri, loc amenajat de joacă pentru copii, masaj, restaurant, room service, sala de conferinte, teren de sport.
Desigur, am vizitat și împrejurimile și n-am ratat nicio ocazie de a imortaliza clipele frumoase petrecute în vacanța de la Gura Humorului.