Rolul foliei anticondens pentru acoperis

Rolul foliei anticondens pentru acoperis

Recomandata cu caldura si uneori obligatorie, o folie aticondens are rolul de a eficientiza izolarea unei locuinte, protejând totodata structura si interiorul acesteia de infiltrarile de apa si de intrarile de aer. Costul acestei folii de acoperis depinde de performanta sa in termini de rezistenta si de proprietatile oferite.

O utilizare recomandata cu caldura

Depo Materiale Constructii comercializeaza folie anticondens acoperis la cele mai accesibile preturi de pe piata. Folia de acoperis reprezinta un element relativ accesibil ca pret care întareste protectia locuintei tale. Se prezinta în mai multe tipuri:

  • Folie acoperis ecologica (fabricate din fibre naturale precum inul);
  • Membrana bituminoasa;
  • Sintetica;
  • Folie anticondens;
  • Folie reflexiva;

Folia de acoperis nu este impusa însa este recomandata cu insistenta de specialistii în domeniul constructiilor. Cazurile în care aceasta este obligatorie sunt urmatoarele: acoperis cu panta mica sau profile ajurate.

Care este utilitatea unei folii de acoperis?

O folie de acoperis îti protejeaza acoperisul si încaperile de infiltrarile de apa, de praf si de vânt. Însa are si alte avantaje:

  • Este un ajutor pentru performanta termica a acoperisului si drept urmare a casei, vei reusi sa faci economii substantiale de energie;
  • Vara nu îti va mai fi atât de cald (folie reflexiva) si va îmbunatatii global confortul tau;
  • Folia de acoperis se monteaza între sarpanta acoperisului si capriori. Principalul sau rol este acela de impermeabilitate si de evitare a condensului. Folia rezolva deci problema umiditatii legate de schimbarile de temperatura si protejeaza izolantul de frig, de caldura, de vânt, de apa si de praf.

Folia acoperis are ca principal rol permiterea evacuarii vaporilor din termoizolatia acoperisului si totodata impiedicarea accesului umezelii. Aceasta se monteaza cu scopul de a pastra structura de lemn uscata si ventilata ceea ce ne ajuta sa evitam o posibila scadere a performantei termoizolatiei.

Care sunt principalele tipuri de folii anticondens de pe piata?

Folii acoperis cu un singur strat – cea mai simpla varianta existenta dar si cea mai ieftina. Permite vaporilor sa treaca cu mai mare usurinta dar prezinta un nivel scazut împotriva umiditatii.

Folii acoperis cu doua straturi – este mult mai recomandata datorita calitatii oferite si prezinta o rezistenta superioara.

Folii acoperis cu trei straturi reprezinta una din cele mai bune alegeri pe care le poti face. Au un strat de fibre, o pelicula functionala si inca un strat de fibre.

Folii acoperis cu patru straturi sunt similare cu cele in trei straturi dar au in plus un strat de aluminiu cu functia de a reflecta caldura.