Metode care sa te ajute sa ramai confortabil vara aceasta fara sa consumi energie

Te simti lipicios? Este specific verii. Cand mercurul pare ca iese din termometru, aveti practic doua optiuni: porniti aparatul de aer conditionat (si sa va ocupati de factura de energie mai tarziu) sau sa gasiti modalitati alternative de a va raci fara a va extinde amprenta de carbon. Pentru a va ajuta cu acesta din urma, iata patru modalitati de a conserva energia in aceasta vara.

  • Iesiti mai mult seara

Pentru a face asta, aveti nevoie de o lanterna, daca stati noaptea sa va racoriti. Puteti gasi o gama variata de lanterne pe care sa le utilizati noaptea si unele dintre ele chiar economisesc energie, fiind dotate cu dinam. Click aici pentru a vedea produsele de la pedavo.ro cu siguranta vei gasi lanterna potrivita si alte echipamente care sa iti faca vara mai fericita. Suntem siguri ca vei gasi cu siguranta tot ce ai nevoie pe acest site si multe solutii de economisire a energiei.

  • Capteaza briza incrucisata

 

Ferestrele de la capetele opuse ale unei camere sunt extrem de benefice in lunile mai calde. Deschide acele ferestre si lasa aerul rece sa circule pentru o racoare naturala (gratuita!). Daca zona in care locuiesti este mai racoroasa noaptea, pentru o odihna mai confortabila, lasa ferestrele deschise in timp ce dormi, iar ca bonus suplimentar, pana cand vine dimineata, toata casa ta va fi cu cateva grade mai racoroasa.

  • Adauga putina umbra:

Perdelele opace, umbrele rulante, obloanele si chiar copertinele chiar in afara usilor si ferestrelor servesc ca blocanti fizici ai caldurii. Instalati tratamentele pentru ferestre cat mai aproape posibil de geamuri si asigurati-va ca intreaga zona de sticla este acoperita pentru a mentine caldura afara si aerul rece.

  • Plantati copaci:

Copacii sunt economisitori de energie perfecti, naturali pentru casa ta. Ei cresc plini si luxurianti pentru a bloca razele soarelui si pentru a va mentine casa mai racoroasa vara, iar in timpul iernii, isi scutura frunzele, lasand sa treaca mai mult soare pentru a va incalzi casa. Destul de inteligent! Planteaza niste copaci in partea de sud a casei tale si vezi cateva economii serioase la facturile viitoare de energie.

  • Renunta la gatit:

Macar renunta la gatit in casa! Folosirea tuturor acestor aparate pentru prepararea alimentelor adauga destul de multa caldura casei tale. Renunta la acele mese facute pe aragaz sau la cuptor si opteaza in schimb pentru alimente care pot fi preparate folosind aparate cu energie mai mica (cuptoare cu microunde, blendere, etc.) sau cele care nu necesita deloc gatire. Faceti sandvisuri simple, faceti o salata rece de vara si serviti felii de fructe delicioase si suculente la desert (si gustari). Nu este nevoie de energie! De asemenea, puteti merge afara si aprindeti gratarul! Aveti grija sa ramaneti eco in momentul in care faceti gratarul.

Indiferent cat de cald ar fi afara, fii in siguranta si protejeaza-te. Mentine-te cat mai hidratat si poarta straturi usoare de haine pentru a te asigura ca corpul nu se supraincalzeste.