Metode care sa te ajute sa ramai confortabil vara aceasta fara sa consumi energie

Vara poate fi o perioadă caldă și umedă, care poate fi greu de suportat. Multe persoane apelează la aerul condiționat pentru a se răcori, dar acest lucru poate fi costisitor și poate avea un impact negativ asupra mediului. Iată câteva modalități de a te răcori vara fără a-ți cheltui energia sau a-ți crește amprenta de carbon. Click aici pentru a vedea produsele de la pedavo.ro 

1. Ieși mai mult seara

Dacă locuiești într-o zonă cu nopți răcoroase, o modalitate excelentă de a te răcori vara este să ieși afară seara. Poți face o plimbare, să te plimbi cu bicicleta sau să te relaxezi în grădină. Dacă ai nevoie de lumină, poți folosi o lanternă alimentată cu energie solară sau eoliană.

2. Captează briza încrucișată

Dacă casa ta are ferestre pe două laturi opuse, poți profita de briza încrucișată pentru a răcori aerul din interior. Deschide ferestrele pe ambele laturi și lasă aerul să circule. Dacă locuiești într-o zonă cu nopți răcoroase, poți lăsa ferestrele deschise și noaptea.

3. Adauga putina umbra

Perdelele opace, umbrele rulante, obloanele și copertinele pot ajuta la blocarea căldurii solare și la menținerea casei tale mai răcoroase. Instalează tratamente pentru ferestre cât mai aproape posibil de geamuri și asigura-te că întreaga zonă de sticlă este acoperită.

4. Plantează copaci

Copacii sunt un mod natural de a reduce temperatura din jurul casei tale. Ei blochează razele soarelui și creează umbră. Plantează copaci în partea de sud a casei tale pentru a obține cele mai bune rezultate.

5. Renunta la gatit

Folosirea aragazului, cuptorului și altor aparate de gătit poate adăuga multă căldură casei tale. Renunta la gătitul în interior și optează pentru alimente care pot fi preparate folosind aparate cu consum redus de energie sau care nu necesită gătit deloc.

Urmând aceste sfaturi, poți să te răcorești vara fără a-ți cheltui energia sau a-ți crește amprenta de carbon. Fii însă atent să te hidratezi suficient și să porți haine lejere pentru a preveni supraîncălzirea.