Lucruri de stiut despre cazile freestanding

Foarte multe persoane isi doresc sa aiba lux in baie, de aceea intentioneaza sa isi achizitioneze o cada freestanding goodbath . De aceea este foarte important ca acestia sa stie de cat spatiu ar avea nevoie pentru o cada baie freestanding, ce ar trebui luat in considerare atunci cand apare hotararea de a o plasa in baie si ce materiale sunt cele mai potrivite.

Cazile de baie freestanding arata elegant si stilat. Cu toate acestea, au nevoie de spatiu suficient pentru a fi eficiente: cel putin 55 cm spatiu de jur imprejur. In caz contrar, va fi si dificil de curatat. Daca se instaleaza o toaleta si o chiuveta pe trei metri patrati care economisesc spatiu, un total de opt metri patrati poate fi suficient  pentru o baie cu o cada freestanding.

Un  truc pentru a economisi spatiu suplimentar este de a aseza cada cu o parte ingusta pe peretele baii. In acest fel, conductele de apa pot curge in perete si nu trebuie sa fie asezate in podea. Fitingurile pot fi, de asemenea, atasate de perete, ceea ce economiseste si mai mult spatiu. Desigur, se poate plasa si o cada cu partea lunga pe perete. Dar apoi marele efect se pierde. Cazile sunt potrivite in special  pentru baile cu tavane inclinate, deoarece pot fi amplasate mai departe in camera, astfel incat panta sa nu interfereze. Cu toate acestea, un inginer structural ar trebui sa  verifice capacitatea portanta a podelei – mai ales daca nu a mai fost niciodata o cada acolo.

Cazile pot fi realizate dintr-o mare varietate de materiale, de la lemn sigilat la beton pana la acril conventional. Tendinta actuala sunt rasinile sintetice la care se adauga minerale macinate. Aceste rasini minerale cu nume precum  Quarrycas, Cristalplant sau Corian sunt turnate astfel incat sa fie posibile si forme neobisnuite de cuve.

Cei care il prefera clasic pot recurge la modelele traditionale din otel emailat. Materialul este  insensibil si usor de intretinut. Cazile sunt adesea realizate din acril sanitar. Acest material este deosebit de usor si se simte placut cald. Cu toate acestea, acrilul sanitar se zgarie rapid si este sensibil la agenti de curatare asprii.

O cada nu ar trebui sa fie prea mare:  picioarele trebuie sa ajunga la celalalt capat, altfel exista posibilitatea de a aluneca inainte si inapoi tot timpul. Deci, daca se masoara lungimea piciorului de la sold pana la picior, asta da lungimea minima a cazii. Cu toate acestea, acest lucru se aplica doar unui unghi de inclinare al cazii de aproximativ 40 °, ceea ce corespunde unei pozitii confortabile de sedere. Daca unghiul este mai mare, este mai probabil ca proprietarul sa se poata intinde relaxat. Cada de baie poate fi in mod corespunzator mai lunga.

In general, este recomandabil sa se faca o proba inainte de a cumpara o cada de baie freestanding. Acesta este singurul mod de a sti daca scurgerea va interfera cu imbaierea, marginea este prea coltoasa sau daca este destul de confortabila pentru propria persoana.