Limba franceză, o limbă frumoasă ce merită studiată

În zilele noastre, elevii sunt foarte atrași de limba engleză, care, de altfel, este cea mai comună limbă de circulație internațională, la ora actuală. Este un lucru bun și benefic să o știi, dar ai mai multe de câștigat dacă pe lângă aceasta mai cunoști o limbă străină, cum ar fi franceza.

Limba franceză este una dintre cele trei limbi pe care elevii au posibilitatea de a o studia la școală, mai cu seamă, începând din clasa a IX-a. Aceasta este o limbă muzicală, plăcută, sensibilă și care creează plăcere atunci când o asculți.

Astăzi, cunoașterea, cel puțin, la un nivel mediu a unei limbi străine a devenit o condiție, în unele domenii, a unei vieți profesionale de succes. Să înțelegi limba franceză, să știi să o vorbești și să scrii în franceză este un atu pentru oricare individ al acestei societăți. Acest lucru te va ajuta foarte mult atât în inițiativa de a-ți găsi pe viitor un job plăcut și cu o remunerație foarte bună, cât și  în dezvoltarea ta personală.

Tocmai de aceea, nu mai sta pe gânduri și preocupă-te cu studiul limbii franceze. Ascultăți profesorul, realizează tot ceea ce el îți cere, cumpărăți unul dintre cele mai complexe manuale și caiete de lucru de limba franceză regăsite pe site-ul nostru, care îți vor asigura cunoștințele necesare, în vederea învățării treptate a acestei limbi străine și pregătește-ți viitorul. Noi, echipa Delfin, îți punem acum la dispoziție următoarele resurse didactice:

  • Victoria Aura Păuș, Rodica Mladinescu, Dan Ion Nasta, Limba franceză. Le rendez-vous des amis. Manual pentru clasa a IX-a (L2), București, Didactică și Pedagogică, 2019.
  • Mariana Popa, Anca Monica Popa, Limba franceză. L2. Manual pentru clasa a IX-a, București, Humanitas, 2019.
  • Nicoleta Corina Ibram, Je parle français. Limba franceză pentru clasa a IX-a. Limba I de studiu, București, Cavallioti, 2005.
  • Victoria Aura Păuș, Rodica Mladinescu, Dan Ion Nasta, Limba franceză. Premiers plans. Manual pentru clasa a IX-a – a X-a. SAM (Școala de Arte și Meserii), București, Didactică și Pedagogică, 2004.
  • Doina Groza, Gina Belabed, Claudia Dobre, Diana Ionescu, Limba franceză. Manual pentru clasa a IX-a, București, Corint, 2004.

 

În funcție de profilul urmat, elevii au posibilitatea de a avea în orar o oră, două sau chiar trei ore pe săptămână dedicate studiului limbii franceze. Astfel că, manualul trebuie să fie ales cu atenție, întocmai pentru a răspunde necesităților elevilor. Acesta trebuie să aibă un conținut realizat în conformitate cu structura anului școlar și de asemenea, să fie bogat în diverse exerciții, imagini, texte scurte, dar atractive, care să faciliteze relația cadru-didactic-elev.

Conform acestor criterii, noi am avut grijă să selecționăm aceste instrumente didactice, pe care vi le punem acum la dispoziție. Toate manualele de limba franceză pentru clasa a IX-a regăsite la noi, în librăria Delfin, corespund programei școlare și sunt avizate de Ministerul Educației și Cercetării.

Fiecare manual franceza clasa 9 are o structură este una bine-delimitată, cuprinzând atât unități ce se axează mai mult pe partea de comunicare și lexic, dar și unități în care accentul cade pe înțelegerea și redactarea de texte. Dintre temele regăsite și obligatorii de studiat de către elevii clasei a IX-a amintim: domeniul personal, domeniul, public, domeniul ocupațional și domeniul educațional și cultural. Prin parcurgerea subiectelor menționate, elevii vor învăța noțiuni și despre funcțiile comunicative ale limbii și elemente de construcție ale comunicării. De asemenea, aceștia își vor îmbogăți, considerabil, vocabularul, prin parcurgerea unui număr însemnat de texte și exerciții de tipul traducere pe care le vor realiza, aproape la fiecare lecție.

Oricare dintre aceste manuale de clasa a IX-a destinate studiului limbii franceze se poate achiziționa simplu și rapid, din librăria noastră online. Pentru mai multe detalii legate de oricare dintre aceste materiale, accesați următorul link

Atenție!

Noi punem preț pe calitate înainte de toate!