Importanta camerei de supraveghere

Exista multe motive pentru a instala o camera de securitate in propria casa. S-au testat cele mai populare camere de interior si de exterior. Din rezultate, concluzia este clara. Camerele de supraveghere vin in foarte multe modele si au foarte multe avantaje. Trebuie de asemenea, acordata atentie si la alte lucruri, pe langa rezolutia imaginii si campul vizual.

Oricine citeste testele pe camerele de supraveghere poate fi rapid uimit de imagini clare si de preturi mici. Avantajul este totusi in detalii. Exista detalii cu adevarat importante atunci cand se achizitioneaza o camera supraveghere exterior WiFi:

In primul rand, se va lua in considerare daca o conexiune de alimentare este la indemana in locatia dorita a camerei de securitate sau daca se poate pune un cablu prelungitor. In caz contrar, alegerea revine unei camere de supraveghere wireless, pe care multi producatori o ofera acum. O diferenta fata de camerele cu fir este ca inregistrarea incepe doar atunci cand este detectata miscarea in campul vizual al sistemelor de camere. Camerele de supraveghere wireless dureaza in medie trei luni fara incarcare a bateriei. Pentru zona exterioara, multi producatori ofera panouri solare adecvate pentru camerele exterioare, astfel incat modelele de baterii sa fie incarcate mai rar.

Exista diverse optiuni pentru salvarea fragmentelor video inregistrate:

  1. Stocare externa in cloud: datele inregistrate de camerele de securitate sunt stocate pe serverul companiei pentru o anumita perioada de timp si pot fi vizualizate prin intermediul aplicatiei. Atunci cand se va achizitiona camera WiFi, ar trebui acordata atentia cat timp datele pot fi salvate gratuit. Un abonament platit trebuie de obicei sa fie contractat pentru perioade mai lungi de timp. Pe site-ul  comenzi.ro gasesti mai multe modele de camere.

 

  1. Stocare locala: inregistrarile video sunt stocate pe un card SD in camera de supraveghere si sunt suprascrise de indata ce memoria este plina. Majoritatea camerelor sunt vandute cu carduri de memorie de 4 pana la 8 GB. Daca se doreste accesarea datelor la timp de cateva saptamani, se asigura ca, la achizitionare, cardul de memorie poate fi schimbat cu un card de memorie de 15 GB +.

 

  1. Stocare locala externa: datele sunt „stocate” pe stocarea externa, de exemplu pe un server FTP sau un dispozitiv de stocare NAS din propria casa.

Cand se compara camerele de supraveghere WiFi, se verifica inainte de a cumpara daca este posibila metoda de stocare dorita. In unele cazuri, este oferita doar stocare externa in cloud – chiar daca datele sunt trimise in forma criptata, acest lucru nu este pentru toata lumea. Spre deosebire de cardul SD, un avantaj al cloud-ului este ca spargatorul nu poate impacheta doar inregistrarile cu camera. Cu un montaj permanent pe perete, se poate reduce acest risc.

Nu este vorba de realizarea unor inregistrari adecvate cinematografiei, ci de un videoclip solid de supraveghere. Exista camere de supraveghere cu rezolutie 4K, dar au un volum enorm de stocare. In general, cu cat rezolutia video este mai mare, cu atat este necesar mai mult spatiu de stocare. Prin urmare, este recomandabila respectarea solutiilor full HD. Acestea sunt de obicei suficiente pentru a recunoaste fetele, de exemplu.