Functia automatic defrost, marele avantaj al aparatelor de aer conditionat Samsung

aer conditionat samsung

In timpul sezonului rece, orice aparat de aer conditionat Samsung are nevoie de dezghetare. Aceasta este o activitate care are legatura cu cea de incalzire si nu reprezinta o problema de functionare, asa cum cred unele persoane.

In mod contrar, este obligatoriu sa efectuezi aceeasi operatiune in mod constant pentru a preveni aparitia altor erori. Sistemele de climatizare cu functia automat defrost fac insa lucrurile sa devina mai simple. Iata ce trebuie sa stii despre acestea, potrivit specialistilor de la Vollmax!

De ce este importanta dezghetarea?

Atunci cand un aer conditionat este setat pe modul de incalzire, pompa extrage aerul din exterior si il modifica dupa ce-l transfera in incapere. Pe masura ce vremea devine tot mai rece, umezeala poate ingheta in unitate. Din acelasi motiv, un ciclu prin care sa fie indepartate formarile acumulate este o necesitate.

Un sistem automat recunoaste momentele in care exista straturi de gheata, iar apoi le indeparteaza. In acest mod, este garantata o utilizare la capacitate normala si prelungirea duratei de viata a produsului. Orice gheata acumulata pe schimbatorul de la un aer conditionat Samsung reduce fluxul de aer si afecteaza eficienta in mod negativ. In anumite situatii, poate fi deteriorata inclusiv unitatea exterioara.

Cum stii cand are loc acest proces?

Daca dezghetarea este pornita, dispozitivul opreste temporar procesul de incalzire. Ventilatorul interior ramane inactiv, existand o indicatie vizuala ce avertizeaza utilizatorii. De obicei, aceasta este afisata sub forma unei lumini. Compresorul este componenta care ramane inca functionala in aceasta etapa.

Cat de des are loc dezghetarea depinde de multi factori. Spre exemplu, este calculat nivelul de umiditate din aer si temperatura pe care dispozitivul trebuie sa o furnizeze. Un alt lucru analizat este starea pompei de caldura, care poate fi afectata de-a lungul timpului.

Cat dureaza dezghetarea?

Desi nu exista un timp fix pentru toate dispozitivele, temporizatorul incorporat intr-un aer conditionat Samsung este cel care determina modul in care are loc procesul. Acesta restrictioneaza frecventa la care se realizeaza dezghetarea si te ajuta sa ai mai mult control asupra aceluiasi aspect. In general, o unitate trebuie sa ruleze peste 30 de mintue dupa pornire inainte de a finaliza prima dezghetare. Dupa aceea, procesul n-ar trebui sa aiba loc mai devreme de alte 40 de minute.

Daca senzorii din unitatea exterioara detecteaza o crestere a caldurii brusca, deghetarea este oprita in mod complet. Totusi, atunci cand nu se intampla acest lucru, procedura dureaza pana la 10 minute. Este recomandat sa nu existe intreruperi manuale in acest interval, deoarece pot aparea defectiuni la componente.

Ce sa faci daca aparatul de aer conditionat Samsung nu mai genereaza caldura?

Ai setat procesul de dezghetare automata, dar inca este frig in locuinta? Acest eveniment poate avea cauze multiple, dar cel mai des este vorba de o intretinere necorespunzatoare a dispozitivului. Poti desface unitatea si sa cureti filtrele, precum si sa le inlocuiesti cu altele noi. Din unitatea exterioara este important sa indepartezi frunzele si urmele de murdarie, precum si sa verifici daca schimbatorul este deblocat.

In situatia in care nu gasesti o solutie, ar putea fi necesara o vizita in service. Consulta-te cu un specialist si acesta poate determina ceea ce trebuie sa faci in situatia ta. La un magazin online ca Vollmax poti achizitiona numeroase aparate de aer conditionat Samsung, dar si multe alte produse care apartin altor branduri cunoscute la nivel international!