Fluturi de Irina Binder, un fenomen!

Bazar literar 4 Sep 13
A trecut multă vreme de când n-am mai făcut nicio recenzie, nicio recomandare. Ei bine, o să recuperez luându-mi revanșa cu o nouă descoperire literară.
Dar nu, să nu vă așteptați ca Irina Binder și a sa carte (în două volume) să fie vreun Eliade! Ea n-are nimic de-a face cu marii scriitori ai României. Ea nu scrie cu epitete, hiperbole și alte procedee stilistice menite să-ți capteze atenția, Irina Binder scrie cu sufletul!
La o prima citire, o descoperi ca pe o copilă trecută prin destule încât să aibă câteva povețe de spus, dar nu suficient de interesante. Eu, cel puțin, așa am perceput-o din primele pagini. Mi s-a părut un început de citate culese de ici colo și după aceea pură telenovelă românească, ușor fantezistă pe alocuri.
Însă, răbdătoare cum mă știți, nu am lăsat cartea din mâini până n-am istovit-o. Și nu regret, m-a surprins și m-am surprins trăind ceea ce citeam, plângeam și eram furioasă pe Matei că a înșelat, îl iubeam pe Robert și îmi doream să fie al meu.
Într-o fracțiune de secundă m-am uitat lângă mine, în pat și mi-am văzut odrasla, și atunci am înțeles că pot să încetez să plâng, căci nu aia e povestea vieții mele, ci a Irinei Binder. Mi se întâmplă destul de rar să trăiesc atât de mult desprinsă de realitate. Cred că au fost unele dintre cele mai pline ore din viața mea. Am trăit la cote înalte, suspinând și râzând odată cu Irina. Apoi am înțeles! Cartea asta a fost scrisă pentru a fi citită cu sufletul, nu pentru a fi analizată și comparată.
V-o recomand cu mare drag, iar eu ma pregătesc sufletește pentru o altă întâlnire cu toți, cei pe care i-am lăsat în volumul 1. Iar pentru cei care vor să citească un prim capitol pentru a se convinge că merită accesați linkul următor: http://www.irinab.com/p/fluturi.html
De aici puteți comanda ambele volume: Editura FOR YOU
Aici puteți fi aproape de Irina și de scrierile ei minunte: Insomnii