Feteasca Regala sau Sauvignon Blanc – care este preferatul tau?

Alegerea unui vin alb de calitate nu este o sarcina simpla, mai ales atunci cand acesta provine de la Crama Budureasca. Aici se produce un vin alb demisec cu totul special, fiind unul dintre cele mai apreciate de pe teritoriul Romaniei. Vinurile Cramei Budureasca vor incanta papilele gustative ale tuturor celor care iubesc aromele intense, fructate si proaspete. Mai mult, aceste vinuri sunt apreciate de populatie, dar si de catre cunoscatori, fiind premiate la numeroase competitii de profil organizate in tara si in strainatate.

Batalia vinurilor albe demiseci de la Crama Budureasca se poarta intre Feteasca Regala si Sauvignon Blanc, ambele din gama Budureasca Clasic. Astfel, pentru a obtine Feteasca Regala din gama Budureasca Clasic strugurii au beneficiat de conditiile ideale de clima si sol in viile Budureasca ale Podgoriei Dealu Mare. Aceste calitati sunt absolut necesare pentru obtinerea unor vinuri cu adevarat speciale.

Astfel, acesta este un vin pe care il identificam cu usurinta prin culoarea sa galben pai, avand nasul floral si note de grapefruit, calitati ce provin de la strugurii de Feteasca Regala. Gustul echilibrat de pere si gutuie coapta cu finalul lung si proaspat asigura o experienta deosebita la fiecare pahar. De asemenea, Feteasca Regala din gama Budureasca Clasic este un vin versatil, care poate fi asociat cu mai multe preparate, precum ciuperci si legume la gratar, mai ales dovlecei, porumb, vinete sau ardei gres. Totodata, se poate servi alaturi de preparate din peste, pui si nu numai.

Soiul Sauvignon Blanc provine din faimoasa regiune Bordeaux din Franta si beneficiaza de cele mai bune conditii de clima si sol in zona Dealu Mare din tara noastra, astfel incat strugurii pot atinge cel mai inalt nivel de maturitate. Aceste conditii sunt necesare pentru obtinerea unui vin de o calitate superioara, astfel ca Sauvignon Blanc din gama Budureasca Clasic a preluat cele mai importante caracteristici ale acestui soi de struguri foarte popular in toata lumea.

Acest vin se remarca prin frumoasa sa culoare galben verzuie, specifica vinurilor obtinute din soiul de struguri Sauvignon Blanc. Nasul este fructuos si floral, avand arome de fructe tropicale, iar gustul ascunde note de agrise si pere. Acesta prezinta o aciditate proaspata si un final lung si catifelat si se poate consuma alaturi de o multime de preparate, de la cele din carne alba, fructe de mare, branzeturi proaspete, orez, salate si nu numai.

Atat Sauvignon Blanc, cat si Feteasca Regala din gama Budureasca Clasic merita servite la o temperatura de 10-12 grade pentru a fi puse cu adevarat in valoare. Cumpara vinuri albe demisesci de la Crama Budureasca care sa fie potrivite pentru toate ocaziile. Poate vrei sa organizezi o cina in familie, o adunare cu prietenii sau o seara cu jocuri de societate, cu siguranta, orice eveniment merita completat cu un vin bun. De asemenea, aceste vinuri pot fi un companion ideal si pentru o carte buna, un film sau pentru serialul preferat. Ambele vinuri pot fi gasite in magazinul online al Cramei Budureasca, alaturi de multe altele, iar acestea au sanse mari sa se numere printre preferatele tale.

Calitatea vinurilor albe produse la Crama Budureasca nu poate fi puse la indoiala, iar Feteasca Regala si Sauvignon Blanc din gama Budureasca Clasic pot fi aditia perfecta pentru fiecare masa. Indiferent ca preferi vinul obtinut din struguri de Feteasca Regala sau Sauvignon Blanc, important este ca la Crama Budureasca vei gasi intotdeauna un vin bun, de calitate, pe care sa te bazezi in orice context.