Emigrarea intr-o alta tara poate fi mai usoara daca ai urmat cursuri de navigatie – afla cum este posibil

cursuri navigatie

In ultimul timp, tot mai multe persoane discuta despre o posibila criza economica, la nivel mondial. Chiar daca nu a fost anuntat nimic concret, nu este exclus sa se intample astfel de situatii nefericite, mai ales daca ne amintim de episoadele ce ne-au marcat si inca ne marcheaza viata. Pandemia de Covid-19 prin care am trecut, urmata de razboiul actual dintre Ucraina si Rusia, au declansat probleme la nivel economic.

Astfel ca, dorinta oamenilor de a emigra intr-o tara straina devine tot mai mare, avand in vedere ca Romania ar putea fi o tara grav afectata de o criza economica. Poate te intrebi cum este posibil sa iti fie de folos cursuri navigatie, in aceasta situatie. Ei bine, afla ca un permis de barca poate reprezenta calificarea de care ai nevoie pentru a avea un job asigurat in afara.

cursuri navigatie
cursuri navigatie

Poti castiga chiar si mai mult de 200 euro pe zi

Meseria de skipper este una foarte cautata, in intreaga lume. Pentru prestarea unor astfel de activitati pe mare, poti sa castigi de la 50 pana la mai mult de 200 de euro pe zi, bani care sunt suficienti pentru a duce un trai modest intr-o tara noua, unde nu ai prea multe cunostinte care te-ar putea ajuta. In conditiile dificile care se resimt pe tot Globul, din perspectiva economiei, jobul de skipper este sansa ta de a duce o viata decenta, fara grija banilor.

Avantajele unor cursuri de navigatie

Un mare beneficiu al unor astfel de cursuri este faptul ca durata de scoala este relativ scurta. Poti obtine permisul in doar 3 pasi: in functie de categoria la care te inscrii, vei face 4 zile de curs intensiv sau 4 saptamani la cel online, pe platforma Zoom, iar apoi va urma perioada de practica, unde vei pune in aplicare cunostintele acumulate si vei dobandi abilitati noi.

Daca ai trecut cu bine peste toate aceste etape, nu ramane decat sa sustii examenul, la una dintre capitaniile Autoritatii Navale si sa iti demonstrezi cunostintele si abilitatile acumulate de pe urma cursurilor de navigatie.

Primele categorii, C/D/S, sunt suficiente pentru acumularea experientei si indeplinirea de joburi de skipper. Asadar, daca obtii un astfel de permis, vei avea o calificare suplimentara, care iti va fi de mare folos in cazul in care emigrezi si nu iti gasesti un loc de munca potrivit sau pana se vor echivala studiile tale ca avocat, inginer sau orice alta meserie ai avea in Romania.

Un alt mare avantaj al cursurilor de navigatie oferite de scoala SetSail este faptul ca vei putea avea parte de beneficiile acestei calificari suplimentare si peste 5, 10, 20 de ani sau oricand simti ca este nevoie sa obtii un job nou, intrucat carnetul nu are data de expirare. Asadar, ai posibilitatea de a incepe o viata noua oricand si oriunde in lume, pentru ca vei avea garantia unui loc de munca bine platit si foarte cautat.

Inscrie-te chiar acum la cursuri navigatie si traieste experiente unice pe apa, in timp ce castigi bani suficienti pentru a duce un trai modest, lipsit de griji!