De ce sa folosesti veioze pentru noptiera

Veioza de noptiera este o lampa care este de obicei pe partea de sus a noptierei sau pe peretele din apropierea capului patului care ne permite sa iluminam o mica zona a camerei, printre alte beneficii constatam ca nu vom deranja persoana pe care o avem in apropiere. Gaseste corpuri interesante pentru iluminat dormitor.

Veioze pentru noptiera, un obiect decorativ

Iluminarea tabliei nu se mai face cu hartia clasica cu ecran rustic si invechit. Lampa de cap a devenit un accesoriu care imbunatateste camera noastra sau cea a copiilor nostri. Sosirea de noi materiale si iluminat cu LED-uri au transformat veiozele in obiecte de design care transmit modernitate. Putem gasi chiar si veioze care pot fi controlate de pe smartphone-ul nostru.

Veioza variaza de la o lumina simpla pentru a citi la un obiect modern capabil sa simuleze un rasarit de soare sau oprirea pentru a ajuta la reglarea somnului si unele pot avea incorporat chiar si alarma, pentu a ne ajuta sa ne trezim dimineata devreme.  Poti gasi modele variate de veioze pentru noptiere.

 Cum ne ajuta veiozele de noapte?

Adesea, cand trebuie sa ne trezim noaptea, gasirea comutatorului principal de lumina care poate fi pe cealalta parte a camerei poate fi dificila. In plus, in intuneric, pupilele noastre sunt dilatate pentru a compensa lipsa luminii si pornirea acesteia poate fi violenta si enervanta pentru ochii nostri sau pentru cei care traiesc in aceeasi camera.

Veioza pentru noptiera ofera o lumina mult mai subtila care ne ajuta sa completam iluminarea generala a camerei, permitandu-ne sa ilumineze usor o zona pe timp de noapte. Este recomandabil sa ai o lumina calda pentru o lampa pentru a preveni neplacerea atunci cand pornesti. Trebuie sa iti iei ceva timp pentru a regla usor vizualizarea atunci cand aprinzi o lampa.

Veioza este esentiala si pentru copii, pentru ei este un element linistitor, stiind ca in orice moment pot aprinde lumina fara a se da jos din pat. De asemenea, este foarte practic pentru parinti atunci cand doresc sa vina si sa-si vada copilul, fara a fi nevoie sa aprinda intreaga camera, generand mai putin disconfort.

Un tip ideal de veioza pentru cei mici este lumina indepartata, o lumina foarte slaba cu care pot dormi pe tot parcursul noptii sau o pot porni in caz de nevoie. Acum gasim o multitudine de modele LED, cu forme de animale frumoase si lumina colorata care se aprinde cu atingere si incarcare cu USB. Este recomandabil sa alegi designul care ii place cel mai mult celui mic, astfel incat copilul sa poata prelua controlul camerei si sa se simta in siguranta.

Ce lumina sa aleg pentru veioza de noptiera?

Odata cu aparitia iluminatului cu LED-uri, exista acum mult mai multe optiuni pentru a alege atat culoarea becului, cat si forma acestuia, culoare etc.

In mod ideal, adapteaza culoarea iluminatului la utilizarea si mediul sau. Becurile led au o lumina variind de la lumina calda (2700k) la lumina zilei (6500K), astfel incat sa poti plasa un bec in functie de nevoia pe care o ai in dormitorul tau.