Cum sa slabesti atunci cand achizitionezi o banda de alergat pentru acasa?

banda de alergat

Desi poti achizitiona o banda de alergat pentru a practica exercitii cardio din confortul propriei case, acest lucru nu garanteaza obtinerea rezultatelor, daca nu esti o persoana ambitioasa. Inainte de a alege un asemenea aparat fitness, este important sa ai in vedere un plan pentru utilizarea acestuia in mod adecvat si constant. Iata ce trebuie sa stii!

Fiecare antrenament necesita concentrare

Desi te-ar putea tenta ideea de a face pauze lungi sau sa vorbesti cu cineva in timpul antrenamentului fiindca esti la tine acasa, un astfel de mod de actionare nu iti poate aduce rezultate. Cu cat pierzi mai mult timp, cu atat sedinta ta de antrenament devine mai lunga si ineficienta.

De aceea, pe durata antrenamentului pe banda de alergat, ar fi bine sa opresti telefonul sau sa-l utilizezi doar pentru muzica. De asemenea, tine cont de intensitatea la care setezi aparatul. Poti incepe la un nivel mic, insa limitele tale trebuie fortate dupa o perioada, astfel ca este necesar sa maresti timpul setat.

Ajusteaza inclinatia in raport cu corpul tau

In cazul in care nu modifici inclinatia, sunt sanse mari ca antrenamentul sa nu dea randament. Pe de alta parte, poti arde mai multe calorii atunci cand faci acest lucru. Motivul consta in faptul ca aparatul creeaza senzatia de alergare in urcare, iar asta imbunatateste rezistenta la efort.

Ridica inclinatia in momentul in care te simti confortabil si incearca sa te relaxezi. Pozitia corpului tau pe banda de alergat trebuie sa fie una naturala. Asta presupune sa nu stai prea aproape de ecranul sau computerul aparatului. In felul acesta, poti preveni durerile din zona gatului si a umerilor.

Schimba modul de antrenament

Organismul se obisnuieste rapid cu antrenamentele standard, astfel ca ar fi mai bine sa nu practici unul. Schimba vitezele la fiecare sedinta si incearca sa te adaptezi permanent la conditii noi. Ia in considerare si faptul ca o sedinta de 30 de minute pe banda nu este suficienta pentru a scapa de grasime.

Ceea ce conteaza mai mult decat antrenamentul este alimentatia. Daca iti doresti cu adevarat sa pierzi in greutate, ai nevoie de o dieta pe care sa o respecti si care sa te ajute sa intri in deficit caloric.

Care este cea mai potrivita banda de alergat?

O banda mecanica este fixata in mai multe parti, iar miscarea acesteia se realizeaza prin forta picioarelor aplicata in timpul antrenamentului. Din cauza faptului ca rolele de suport la aceste modele sunt usor inclinate, efortul depus este mai mare si gleznele sunt solicitate suplimentar. Te poti sprijini, insa, pe ghidajele laterale si nu ai nevoie de o priza pentru a pune dispozitivul in functiune.

Benzile electrice actioneaza, in schimb, prin apasarea unui buton, cu viteza prestabilita de utilizator. Un astfel de model are dimensiunile mai mari si este greu, dar vine la pachet cu imbunatatiri si reprezinta solutia ideala pentru cei care isi doresc sa practice sport in mod regulat.

De unde sa cumperi aparate fitness la preturi accesibile?

Sportul este o parte esentiala din viata noastra, insa nu orice persoana dispune de suficient timp pentru a merge la sala.

Din fericire, ai posibilitatea de a te antrena acasa cu o banda de alergat si alte aparate similare. Alege un magazin online specializat, asa cum este Sport-Mag, care sa ofere o gama larga de aparate fitness si vei putea ajunge la greutatea dorita!