Cum sa montezi corect rigola pentru dus?

Rigolele pentru dus reprezinta componente esentiale pentru dusurile tip walk in, fiind responsabile pentru asigurarea unei scurgeri eficiente a apei. De obicei are o forma dreptunghiulara dar dimensiunea sau aspectul ei poate varia de la o situatie la alta. Aceste rigole dus ,aici, trebuie montate cu mare atentie si precizie astfel incat sa poata asigura o scurgere eficienta a apei.

In primul rand, trebuie sa retii faptul ca aceste rigole dus se monteaza numai pe suprafete plane si se conecteaza la conducta de evacuare iar operatiunea nu se realizeaza oricum. Pentru a te asigura ca rigola este montata corespunzator, apeleaza la un specialist care poate sa instaleze totul cat mai corect si poate sa iti asigure o functionare la capacitate maxima. Astfel, pentru a fi sigur ca toate etapele de montaj pentru rigole dus sunt indeplinite iti vom prezenta pasii esentiali care trebuie parcursi.

Pregatirea

Inainte de a instala rigole dus, este esential sa parcurgi cu atentie instructiunile de montaj cu care vine impreuna produsul. Verifica daca lungimea scurgerii are o dimensiune corecta si compatibila cu rigola de dus.

Pozitionarea

Rigolele de dus vin la pachet cu o serie de suruburi de ancorare cu ajutorul carora se fixeaza in locul special creat in acest scop. Se ajusteaza inaltimea astfel incat sa se mentina inclinarea catre scurgere si se conecteaza sifonul la conducta de evacuare.

Betonarea

Dupa ce a fost amplasata corect rigola de dus se toarna beton de jur imprejur pana la flansa de izolare. Aceasta etapa este necesara pentru a te asigura ca aceste rigole dus sunt fixate corespunzator si nu se vor misca ulterior. Urmatorul pas este montarea placilor ceramice pe flansa rigolei se recomanda sa se utilizeze silicon sau adeziv universal.

Hidroizolarea

Este poate una dintre cele mai importante etape. Trebuie sa te asiguri ca zona in care a fost montata rigola este hidroizolata corespunzator pentru a evita eventualele situatii neplacute. Hidroizolarea trebuie realizata de un profesionist pentru a te asigura ca nu vor aparea probleme pe parcurs.

Montarea placilor ceramice

Dupa aplicarea hidroizolatiei se monteaza placile ceramice respectand si in acest caz o serie de etape. Nu uita sa realizezi si o panta in pardoseala pentru a favoriza scurgerea eficienta a apei prin rigola de dus. Dusurile tip walk in pot sa aduca foarte multe avantaje mai ales pentru o baie de mici dimensiuni care va fi mai bine optimizata si vei avea mai multe posibilitati de amenajare a spatiului.

Tinand cont de toate etapele care trebuie realizate pentru a te bucura de un dus tip walk in vei avea certitudinea unei lucrari realizate ca la carte. Dar acest tip de lucrari se realizeaza numai cu ajutorul profesionistilor in domeniu care stiu cum sa gestioneze orice situatie care ar putea aparea. Instalarea unei rigole dus nu pare complicata in teorie dar atunci cand vine vorba despre a pune in practica aceste etape nu poti sa stii niciodata ce mai apare in plus. Instalatorii profesionisti vor putea sa iti instaleze eficient rigola astfel incat tu doar sa te bucuri de momentele de relaxare fara nici o grija.