Cum sa gasesti cele mai potrivite anvelope vara?

Pentru a face o selectie corecta a seturilor de anvelope vara+cauciucuri trebuie sa tii cont in primul rand de dimensiune, precum si de indicele de sarcina si viteza. Toate aceste caracteristici sunt la fel de importante in ceea ce priveste performanta cauciucurilor. 

Daca achizitionezi pentru prima data pneuri de vara si nu cunosti exact care sunt dimensiunile, solicita ajutorul specialistilor de la service sau cauta-le in cartea tehnica a masinii. Acest simbol apare sub forma de cifre si prezinta indicatii clare. 

In ceea ce priveste clasa de franare, aceasta indica gradul de aderenta si distanta de franare. Este foarte important sa alegi clasa de franare cea mai potrivita, pentru a nu-ti pune siguranta in pericol. O franare eficienta si la timp, tine la distanta problemele si te ajuta sa ai experiente placute in trafic. 

Indicele de sarcina iti indica nivelul de performanta la care pot ajunge aceste anvelope vara+cauciucuri. Pneurile masinii trebuie alese in asa fel incat sa reziste unei anume greutati, in functie de necesitatile fiecaruia. In acest context, trebuie sa tii cont atat de greutatea masinii cat si de greutatea oamenilor si a altor greutati pe care le folosesti deseori. Pentru a rezista la o anumita capacitate, cauciucurile trebuie sa aiba o presiune optima. 

Indicele de viteza indica randamentul pe care il are masina atunci cand ruleaza cu viteza, fara ca pneurile sa se deterioreze. 

Alte caracteristici de care trebuie sa tii seama sunt nivelul de zgomot produs si consumul de carburant. Nivelul de zgomot influenteaza in mod radical gradul de confort si buna dispozitie la condus. In plus, te asigura ca te vei incadra corect normelor cu privire la poluarea fonica.Un zgomot prea mare va fi foarte deranjant pentru soferi, dar si pentru cei ce se afla in masina sau in apropierea acesteia.  

In ceea ce priveste consumul de carburant, unele pneuri de vara sunt mai economice iar altele mai putin. Spre exemplu, cauciucurile de tip A sunt cele mai bune iar cele de tip B te ajuta sa economisesti mai mult carburant decat cele de tip G. 

Atunci cand te pregatesti sa cumperi anvelope vara+cauciucuri tine cont de indicii de consum, pentru a face economii importante. Opteaza pentru pneuri net calitative pentru a beneficia de o foarte buna aderenta pe asfaltul incins si siguranta deplina. 

Daca esti in cautarea calitatii la un pret bun, ai ajuns la locul cel mai potrivit. Acceseaza site-ul online www.pneuhub.ro si decopera promotiile oferite. Acestea iti vor prinde foarte bine chiar si pe timp de iarna, pentru ca te ajuta sa faci economii de pret, fara sa faci rabat de la calitate.