Astazi tot mai multi oameni decid sa creeze un site web independent, fara sa se bazeze pe un profesionist sau pe o agentie web, pentru ca nu au bugetul necesar, din lipsa de incredere sau pur si simplu pentru ca prefera sa „o faca singuri”. Daca si tu ai decis sa mergi pe aceasta cale, citeste mai departe si aflati care sunt sfaturile noastre pentru a crea un site web profesional, fara a va confrunta cu erori grave.
- GASESTETI OBIECTIVUL CU ATENTIE
Din cine este compus publicul tau? Ce interese aveti? Daca decideti sa creati un site web, este important sa aveti in vedere ce public doriti sa vizati. Acest lucru va va ajuta sa determinati ce tip de continut va trebui sa creati pentru a va asigura ca mesajul este convingator si clar inteles de vizitatori.
- IDENTIFICATI CEL MAI ADECVAT TIP DE SITE WEB
Pentru ce anume este site-ul? Ce scop ar trebui sa serveasca? Doriti sa vindeti produse cu un e-commerce sau mai degraba aveti nevoie de un site de prezentare profesional pentru a ilustra serviciile pe care le oferiti? Doriti sa creati un site web pentru a evidentia imaginea unei companii? Aveti nevoie, de asemenea, de un blog pentru a implica cititorii cu stiri si resurse utile? Exista multe site-uri web si toate indeplinesc una sau mai multe functii, puneti-va toate aceste intrebari si incercati sa intelegeti exact care este potrivit inainte de a va arunca cu capul inainte in crearea site-ului.Realizare site web crestemafaceri.ro
- FA PUTINE LUCRURI DAR CALITATIVE
Pentru inceput, este mai bine sa creati cateva pagini bine realizate, bogate in continut textual si imagini si mai ales fara erori, decat multe pagini dezordonate, pline de erori si fara continut valid. Utilizatorii fug rapid de paginile nepotrivite, iar pozitionarea SEO are de suferit, ca urmare: Google poate penaliza site-ul luni intregi, pur si simplu decidand sa nu acceseze cu crawlere paginile deoarece acestea nu au valoare. Favorizati intotdeauna calitatea decat cantitatea, veti avea intotdeauna timp sa adaugati mai tarziu
- MONETEAZA UN DOMENIU EFICIENT
Numele de domeniu trebuie sa reprezinte afacerea si sa fie usor de retinut, precum si sa poata fi pozitionat pentru SEO. Este posibil ca domeniul sa nu se potriveasca neaparat cu numele companiei. Daca compania se numeste Fratelli Rossi puteti crea domeniul www.fratellirossi.ro sau puteti opta pentru afisarea activitatii sau produselor propuse de companie in locul numelui, de exemplu www.portiblindate.ro (daca faceti usi blindate , desigur). Acest lucru este foarte important atat pentru Google – cat si pentru alte motoare de cautare in general, care trebuie sa il gaseasca – si pentru clientii care trebuie sa-si aminteasca sau sa-l noteze.
- SELECTATI CEL MAI APROPIAT AGENT DE GAZDUIRE
Gazduirea este serviciul care ofera spatiu web pe serverele sale, ocupat de domeniu si paginile site-ului web. Spatiul disponibil trebuie sa fie adecvat pentru volumul de date care trebuie incarcat. Dupa ce ati ales gazda si domeniul, veti avea un spatiu gol pentru a umple cu continut. Amintiti-va ca cu cat gazduirea este mai ieftina, cu atat site-ul va fi mai putin performant, cu atat este mai profesionist (si mai scump), cu atat site-ul va fi mai rapid si cu atat veti avea mai multe caracteristici.