Ce laptop sa cumpar pentru programare

Programatorii sunt intotdeauna dornici de performante fara cusur, de o durata de viata buna a bateriei si de portabilitate a masinilor lor. Pentru programatori, laptopurile sunt mai mult decat un simplu mijloc de a viziona videoclipuri, de a juca jocuri si de a asculta melodii. De aceea, avem o lista cu cele mai bune laptopuri pentru programare. Aceste caracteristici pot fi gasite si la laptopurile si calculatoarele de pe dab-it.ro la cel emai bune preturi modele noi.

Nu mai este nevoie sa spunem ca lista noastra acorda prioritate performantelor puternice, asigurandu-ne in acelasi timp ca capacitatea de stocare, durata de viata a bateriei si portabilitatea dispozitivului vin pe locul urmator. Tinand cont de faptul ca avem programatori cu bugete diferite, nu toate laptopurile sunt scumpe. Nu toate laptopurile sunt potrivite pentru scopuri specifice, cum ar fi programarea si codificarea. Exista caracteristici specifice de care au nevoie profesionistii IT pentru a realiza programarea in mod eficient prin compilarea codurilor. De asemenea, veti avea nevoie de laptopuri cu viteze mari de ceas si minimum 8 GB de memorie RAM. Cele mai bune laptopuri pentru codare si programare ar trebui sa aiba, de asemenea, un spatiu de stocare amplu, cu SSD-uri bune, deoarece acest lucru economiseste timp atunci cand codificati.

Ghid de cumparare

Cel mai bun laptop pentru programare depinde de tipul de programator care sunteti, dar majoritatea utilizatorilor de computere ar dori cel mai rapid procesor de pe dispozitivul lor. Desi se pot adauga multe accesorii si completari, este esential ca modelul de baza sa poata face fata sarcinii.

Puteti opta si pentru un calculator second hand cu windows 10 .

Putere de procesare multi-core

Este o cerinta comuna pentru orice programator, avand in vedere numarul de aplicatii pe care trebuie sa le ruleze simultan. Nucleele multiple ale unui procesor AMD ar fi de mare ajutor in aceasta privinta, deoarece este unul dintre cele mai bune procesoare in ceea ce priveste gestionarea multitasking-ului.

Capacitate RAM crescuta

Ultrabook-urile si laptopurile mai scumpe vor avea cel putin 16 GB de memorie RAM. Capacitatea este o cerinta minima pentru programare, deoarece aplicatiile si browserele consuma tot atat cat este necesar, iar daca aveti un slot suplimentar pentru inca 16 GB, ar fi si mai bine pentru multitasking.

Suport software

Desi Windows este sistemul de operare preferat, luati in considerare achizitionarea Windows 10 Pro daca sunteti un programator serios. Sistemul de operare are toate caracteristicile importante si este vital pentru a rula diverse programe software, cum ar fi JavaScript, Adobe, Oracle si alte programe similare, care sunt esentiale pentru un expert in programare.

Dimensiunea si rezolutia monitorului

Cautati un monitor cu rezolutie 4K, deoarece rezolutia imbunatatita va va permite sa va extindeti aplicatiile si sa folositi mai multe aplicatii simultan. Conectarea laptopului la un afisaj extern sau la mai multe afisaje ar fi de ajutor in aceasta privinta. Cu cat rezolutia monitorului este mai mare, cu atat activitatile vor fi mai usoare.

Dispunerea si dimensiunea tastaturii

O tastatura cu suficient spatiu pentru a se misca liber este esentiala, deoarece orice programator ar trebui sa petreaca multe ore pe laptop, codificand urmatorul proiect important. O tastatura mai mare si un design mai mare vor contribui la reducerea oboselii mainilor si la imbunatatirea orelor de productivitate.