Cât de des trebuie făcută revizia la mașina dvs.?

Cât de des trebuie făcută revizia la mașina dvs

Există numeroși factori care ar trebui luați în considerare atunci când vine vorba de frecvența cu care mașina dvs. are nevoie de service.

Regula generală pentru majoritatea tipurilor de vehicule este o dată pe an, dar dacă sunteți un șofer deosebit de frecvent, mașina dvs. ar putea beneficia de un serviciu mai regulat.

Vechimea mașinii dvs. și tipul de combustibil vor influența perioada de întreținere. Cu cât mașina dvs. este mai veche, cu atât va fi nevoie de mai multe ori de întreținere. Modelele mai noi sub patru ani au adesea o perioadă de întreținere de 12 luni.

Există diverse elemente ale mașinii dvs. care necesită verificare, întreținere și înlocuire în diferite puncte din viața mașinii și din ciclul de întreținere.

Uleiul de motor și filtrul de ulei trebuie schimbate la fiecare revizie într-un service auto buzau autorizat. Lichidul de frână, lichidul de transmisie și lichidul de răcire trebuie, de asemenea, verificate la fiecare service și înlocuite, dacă este necesar.

Ar trebui să vă verificați aerul condiționat la fiecare doi ani.

Pentru mașinile automate, perioada de service recomandată este de 12 luni sau 20.000 km. De asemenea, transmisia trebuie întreținută de fiecare dată.

Elementele precum anvelopele și alte aspecte de siguranță ale mașinii vor fi verificate la momentul de fitness și există multe lucruri pe care le puteți face acasă pentru a vă asigura că mașina dvs. este în stare bună pentru a continua să funcționeze eficient:

  • Verificați periodic uleiul și apa din mașină
  • Asigurați-vă că suprafața de rulare a anvelopei este suficientă și că anvelopele sunt umflate corespunzător
  • Nu conduceți niciodată cu anvelope chelii sau decolate.

Dacă începeți să observați o problemă cu mașina

Dacă începeți să observați o problemă cu mașina dvs., verificați-o imediat. Veți face mai multe daune conducând cu ceva greșit și, în cele din urmă, vă va costa mai mult și va reprezenta un risc mai mare pentru siguranța dumneavoastră.

Găsiți un service auto potrivit pentru nevoile mașini dvs, care să vă ofere sfaturi bune cu privire la modul de a obține cele mai bune beneficii din vehicul. Nu vă fie teamă să puneți întrebări pentru a obține o imagine mai bună a ceea ce are nevoie mașina dvs.

Întreținerea și verificările periodice vă vor ajuta să vă asigurați că mașina dvs. își menține valoarea mai bine și durează mai mult.