Cat adevar este in sintagma „Fast & Fixed – dinti intr-o zi“?

Pentru toate persoanele care, indiferent de motiv, si-au pierdut dintii, aparitia tratamentului Fast & Fixed reprezinta o adevarata binecuvantare. Intr-adevar, acesta permite, dupa o consultatie initiala, inserarea implanturilor si a dintilor ficsi provizorii in numai 24 de ore.

Iata cum este posibil acest lucru in clinica dentalpremier.ro, care in urma cu numai cateva decenii ar fi fost considerat o adevarata minune!

Consultatia initiala

Primii doi pasi ai tratamentului Fast & Fixed ii justifica din plin denumirea, deoarece sunt realizati intr-un interval de timp extrem de scurt, mai redus decat al oricarei alte variante disponibile. In prima zi pacientul vine la medicul stomatolog fara dinti, pentru ca a doua zi sa aiba deja implanturile, iar dupa alte 24 de ore o lucrare fixa provizorie, pe care o va putea folosi timp de mai multe luni.

Totul incepe, deci, cu o vizita de aproximativ 30-40 de minute efectuata la cabinetul stomatologic, pentru o prima consultatie. Aceasta presupune efectuarea unei radiografii panoramice sau, dupa caz, a unei tomografii computerizate. Informatiile astfel dobandite, referitoare in special la calitatea osului, la pozitia nervilor si a sinusurilor, vor permite stabilirea planului de tratament, cu o estimare de timp si de cost.

Fast & Fixed
Fast & Fixed

Prima faza: implant dentar si lucrare fixa provizorie

Faza chirurgicala a tratamentului Fast & Fixed consta in inserarea implanturilor dentare rapide, in cadrul unei operatii efectuate sub anestezie locala. Daca este necesar, in aceeasi sedinta se realizeaza si eventuale extractii dentare.

Implanturile se introduc in os si, atunci cand este cazul, se pot realiza si eventuale aditii osoase sau remodelarea gingiei. Inserarea dureaza aproximativ doua ore pentru fiecare arcada, fiind vorba de 6 implanturi la maxilar si de 4 la mandibula.

In aceasta faza, nu vei simti nici cea mai mica durere! Majoritatea pacientilor sunt recunoscatori pentru faptul ca nu trebuie sa isi faca astfel de griji nici in timpul procedurii si nici in orele sau zilele imediat urmatoare.

Al doilea pas consta in confectionarea si atasarea lucrarilor dentare provizorii fixe, care se realizeaza la numai 24 de ore de la inserarea implanturilor. Acesti dinti ficsi provizorii nu numai ca arata, dar se si simt la fel ca cei normali!

Faza finala: lucrarile definitive

Inainte de faza finala a tratamentului Fast & Fixed trebuie asteptat, in functie de particularitatile fiecarei persoane si ale fiecarui caz in parte, o perioada de timp cuprinsa de cele mai multe ori intre 3 si 6 luni. Intervalul este necesar pentru vindecarea deplina si pentru osteointegrarea implanturilor.

La finalul acestui proces, lucrarile provizorii, care fusesera montate in numai 24 de ore si care ofera un confort deosebit pe durata acestor luni, sunt inlocuite cu lucrarile dentare definitive sau dintii ficsi definitivi. In functie de dorinta pacientului si de recomandarile medicului stomatolog, ei pot fi realizati din mai multe tipuri de material: compozit, portelan, zirconiu, ceramica presata etc.

Si asta este totul! Procedura Fast & Fixed este incheiata cu succes, iar pacientul va putea sa zambeasca cu deplina incredere, sa savureze mancarurile preferate si sa scape de complexe in interactiunile sociale. Iar toate aceste avantaje sunt valabile pe termen foarte lung, de mai multe decenii!