Beneficiile uleiului de canabis: ce spune stiinta?

Auzim adesea despre consumul legal de canabis, atat in scopuri medicale, cat si recreative, dar inca se stiu putine lucruri despre utilizarea uleiului de canabis si beneficiile acestuia. Uleiul de canabis, cunoscut si sub numele de ulei de cbd, are mai multe efecte benefice, iar de ceva timp, piata legala a canabisului este deschisa si la acest tip de produs. Iata tot ce trebuie sa stii despre ulei CBD Uleicbd.ro.

Uleiul CBD: ce este?

Uleiul de canabis este un ulei extras din planta de canabis si este bogat in substante benefice pentru organism. Printre acestea se numara:

  • Minerale si vitamine;
  • Flavonoide;
  • Acizi grasi esentiali;
  • Canabinoizi (in mod natural).

Consistenta si proprietatile acestui ulei se pot schimba in functie de modul in care este prelucrat si de partea plantei din care este extras. De exemplu, uleiul extras din flori va avea substante diferite de cele continute in uleiul extras din frunze sau seminte. Acelasi lucru este valabil si pentru tipul de planta utilizat, care influenteaza in mod inevitabil produsul. Cu toate acestea, pare corect si adecvat sa se precizeze ca uleiul este extras din cannabinol, care este substanta nepsihoactiva a canabisului, spre deosebire de THC care, dupa cum stim cu totii, este cea care determina caracterul narcotic al acestei plante si, in consecinta, al produselor derivate din ea.

 Tipuri de ulei CBD

Dupa cum s-a mentionat deja, diferite tipuri de prelucrare sau de instalatii pot produce uleiuri diferite. De fapt, este o greseala destul de frecventa sa ne referim la toate aceste produse ca fiind ulei de canabis, care se disting mai exact in:

Uleiul de canabis, cunoscut si sub numele de ulei de canepa, despre care am vorbit deja si care contine canabinoizi;

Uleiul din seminte de canepa, care nu contine canabinoizi si este utilizat in principal in scopuri culinare. De fapt, este foarte hranitoare si contine omega 3, omega 6, vitamine, minerale, fibre, aminoacizi.

Uleiul de THC, uleiul de marijuana si uleiul de hasis, care, spre deosebire de celelalte, trebuie sa respecte anumite reglementari, deoarece contine un nivel ridicat de THC. Acest lucru inseamna ca, daca este utilizat in scopuri medicale, trebuie sa fie prescris in cazuri de extrema necesitate. Prin urmare, aceste tipuri de ulei, la fel ca toate produsele din canabis, trebuie sa contina un nivel de THC permis de lege. Utilizarea lor este foarte variata, la fel ca si beneficiile lor, care variaza in functie de tipul de ulei utilizat.

 Beneficiile uleiului CBD

Uleiul de canabis este folosit in multe domenii: cosmetic, medical, alimentar si in fiecare dintre ele are beneficii diferite. In cosmetica, de exemplu, este utilizat pentru ingrijirea parului si a pielii, in special a fetei, datorita calitatilor sale nutritive si elastice. De fapt, s-a dovedit a fi un remediu natural excelent impotriva acneei si a petelor de pe piele in general. In domeniul medical, care este probabil cel mai util, efectele CBD-ului pot fi observate in tratarea anumitor stari de durere, dar isi gaseste o aplicare eficienta si in domeniul neuropatiilor, dovedindu-se util in tratarea tulburarilor legate de stres si anxietate.