Asistenta rutiera – ce sunt aceste servicii si ce avantaje ofera?

Asistenta rutiera este un serviciu oferit conducatorilor auto ale caror vehicule au suferit de o defectiune sau o problema mecanica suficient de semnificativa pentru a imobiliza temporar vehiculul. Acest serviciu poate fi oferit de anumite ateliere mecanice, asociatii de soferi, asiguratori, producatori de automobile, guvern sau anumiti concesionari de drumuri pe anumite drumuri aflate sub controlul lor. Intra pe tractari Oradea si vei gasi tot ce trebuie sa stii despre tractari.

Majoritatea acestor servicii necesita plata unei taxe, lunare sau anuale, utilizate in cea mai mare parte de asociatii si asiguratori; plata taxelor de trecere, utilizate in cea mai mare parte de concesionari sau de guvern; sau in momentul in care se solicita asistenta.

Printre serviciile oferite se numara schimbarea anvelopelor, incepand cu etrierele, incarcarea unei cantitati mici de combustibil si alte reparatii minore. In cazul in care problema nu poate fi rezolvata la fata locului sau trebuie mutata urgent, acestea ofera, de obicei, si servicii de transport prin remorcare.

Istorie

Odata cu popularizarea automobilului au aparut mai multe asociatii de soferi, care au fost in mare parte fani ai masinilor. Ceva timp mai tarziu, aceste asociatii au vazut nevoia unui serviciu de urgenta care sa-si ajute membrii. In primii ani motocicletele au fost folosite pentru a ajunge la fata locului, care au fost ulterior inlocuite cu vehicule mai mari, in special camionete.

Asistenta rutiera comerciala

Asistenta rutiera este setul de servicii oferite de entitati precum asiguratorii si companiile de management al asistentei, in care o echipa de profesionisti actioneaza 24 de ore din 24 pentru a rezolva orice incident care duce la o imobilizare a vehiculului sau care intrerupe calatoria.

Aceste servicii sunt oferite complementar politei de asigurare a vehiculului (uneori cu un cost suplimentar) sau pot fi contractate prin aderarea la un club de automobilisti. Aceste servicii sunt furnizate atat vehiculului, cat si persoanelor care calatoresc in el.

Companii de asistenta si companii de asigurari

Serviciile de asistenta rutiera nu sunt gestionate in mod normal de societatea de asigurari, dar compania de asigurari transfera aceasta acoperire unei companii de asistenta, astfel incat toate procedurile care se fac in cadrul asistentei, trebuie sa fie intotdeauna directionate catre compania de asistenta.

Servicii furnizate vehiculului

De exemplu, serviciile sunt furnizate de la kilometrul 0. In cazul unei defectiuni sau accident a vehiculului, compania va pune mijloacele adecvate pentru a rezolva problema vehiculului la fata locului. Daca acest lucru nu este posibil, va trimite o masina de remorcare la fata locului pentru a muta vehiculul in atelierul decis de client, atata timp cat nu depaseste kilometrii acoperiti;

In cazul in care autovehiculul, din cauza unui accident, a parasit drumul, serviciul de tractare va efectua o salvare sau o extractie, cu o macara cu brat sau cu o macara cu platforma (daca circumstantele permit acest lucru).

In mod normal, in cazul in care defectiunea are o reparatie care dureaza mai mult de 8 ore in functie de scara producatorului sau vehiculul trebuie imobilizat mai mult de 72 de ore, compania va efectua transferul la domiciliul clientului sau la un atelier din apropierea locuintei. Acest serviciu se efectueaza cu ajutorul macaralelor de transfer, care transporta mai multe vehicule, care sunt distribuite in intreaga tara si chiar international.