5 motive pentru care se utilizează vopsirea electrostatică

Analko

Analko, unul dintre cei mai mari producători din domeniul confecțiilor și prelucrărilor metalice din România, prezintă toate avantajele importante pe care le oferă vopsirea electrostatică.

Utilizarea pulberii de vopsea

Vopsirea electrostatică este o tehnică de aplicare a vopselei care se bazează pe conceptul de atracție a contrariilor. În acest proces, suprafețele metalice (sarcină negativă) atrag vopseaua (sarcina pozitivă) către materialul pe care îl vopsești. Sarcinile negative atrag vopseaua ca și cum ar fi un magnet, pentru a înveli toate componentele metalice.

Această tehnică nu este eficientă numai pentru acoperirea tuturor suprafețelor metalice cu zone greu accesibile, ci și pentru asigurarea unor finisaje mai uniforme și evitarea deșeurilor din vopsea. Cele mai importante avantaje ale acestei tehnici țin de fapt de toate detaliile de mai jos.

Uscare rapidă

Unul dintre marile beneficii ale utilizării vopselei electrostatice este că învelișul se usucă în mai puțin de o zi. Din acest motiv, companiile pot relua rapid operațiunile. La Analko, echipa este pregătită să lucreze pentru confortul tău, chiar și după ore sau în weekend, pentru a minimiza întreruperile și timpul de nefuncționare.

Minimizează pulverizarea excesivă

Deoarece vopseaua garantează o rată de transfer de 98% a vopselei pe suprafețele metalice, pulverizarea excesivă este mult minimizată, rezultând mai puțini compuși organici volatili (COV) eliberați în aer. Prin reducerea COV, eliberarea poluanților în aer este redusă, fiind o opțiune excelentă pentru proiectele ecologice.

Finisaje din fabrică

Vopsirea electrostatică depășește adesea alte tehnici de acoperire metalică, oferind o acoperire de înaltă calitate și eficientă. În aplicarea sa, particulele de vopsea formează o legătură puternică cu substratul. Din acest motiv, finisajele sunt netede și fără urme de perii, bule sau picături.

Produsele cu acoperire specială, acoperite cu vopsea electrostatică, furnizează suprafețe neporoase, care sunt, de asemenea, impermeabile produselor de curățare sau dezinfectanților convenționali, prevenind proliferarea agenților patogeni fungici și bacterieni. Acest lucru face ca acestea să fie opțiunea ideală pentru a fi utilizate în instalații care necesită condiții igienice și sanitare ridicate.

Durabilitate extinsă

Prin aplicarea profesională a acoperirilor electrostatice, garantezi rezistența materialelor la medii dure, atâta timp cât substraturile sunt pregătite corespunzător și sunt utilizate produsele indicate pentru fiecare aplicație.

Rentabilitate ridicată

Deoarece vopseaua electrostatică are un efect de învăluire, previne efectiv coroziunea care nu mai poate afecta componentele metalice, oferind o durată de viață mai lungă, generând astfel economii mari pe termen lung. Pe de altă parte, realizarea acestui tip de acoperiri necesită mai puțină muncă și materiale decât alte metode.

Vopsirea electrostatică, aplicată de profesioniștii cu înaltă experiență, garantează finisaje impecabile pe orice suprafață metalică.

Pentru ca toate aceste rezultate să fie posibile este necesar ca aceste materiale să fie prelucrate corespunzător. Prin urmare se va apela de fiecare dată la o firmă care face vopsire electrostatica în cele mai bune condiții astfel încât rezultatele oferite să fie cele așteptate și să nu existe probleme ulterioare, cum ar fi apariția bulelor pe suprafața vopsită sau alte astfel de evenimente care pot scădea considerabil calitatea materialelor vopsite. Analko este în acest sens cea mai bună soluție.