Bogat, corpolent, cu arome intense de mure, fructe de padure negre, menta si note de piele sau tutun, popularitatea vinurilor obtinute din struguri de Cabernet Sauvignon a crescut considerabil in ultimii ani. Daca esti un impatimit al acestei bauturi, atunci in randurile urmatoare te astepta cateva informatii pe care, cu siguranta, le vei gasi interesante.
Un trecut interesant
Strugurii de Cabernet Sauvignon provin din Franta, avand drept parinti Sauvignon Blanc si Cabernet Franc, iar fratele sau este Merlot. Drept dovada, la o degustare oarba poate fi dificil uneori chiar si pentru specialisti sa distinga Cabernet Sauvignon de Merlot.
Foarte popular
Acesta reprezinta poate cel mai plantat soi de struguri la nivel mondial. In doar doua decenii suprafata pe care se cultiva strugurii s-a dublat si este foarte comun inclusiv in China, un jucator relativ nou in lumea vinurilor. In schimb, in regiunea Bordeaux din Franta, de unde provine, strugurii de Merlot sunt mai populari. Cabernet Sauvignon este un soi de struguri foarte popular in special datorita versatilitatii sale si faptului ca este usor de crescut.
Cele mai apreciate vinuri rosii
Vinurile cele mai apreciate in randul specialistilor de multe ori reprezinta o combinatie intre soiuri precum Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec si Petite Verdot. Cabernet Sauvignon reprezinta o panza buna pentru viticultori care au ocazia de a da viata unor vinuri foarte apreciate.
Potential de invechire
Cabernet Sauvingon sunt unele dintre cele mai taninoase vinuri rosii, fiind un companion ideal pentru steak-urile de vita. In plus, acestea prezinta un potential real de invechire la sticla, fiind un candidat ideal cu care iti vei putea incepe colectia de vinuri de calitate.
Conditiile sale prielnice
Strugurii se coc tarziu si au nevoie de un climat calduros pentru a se maturiza pe deplin. In regiunile mai racoroase acestia dezvolta arome de piper verde si eucalipt, o combinatie inedita, apreciata de foarte multi impatimiti ai bauturii.
Daca ti s-a facut pofta de un vin obtinut din struguri Cabernet Sauvignon, atunci merita sa incerci unul produs de Crama Budureasca. Datorita calitatilor sale, Cabernet Sauvignon exprima vigoare, virilitate si forta, astfel ca nu este de mirare de ce este cunoscut drept „regele vinurilor rosii”. Soiul de struguri da viata unor vinuri corpolente, cu o culoare rosie violacee cand este tanar si rubiniu atunci cand ajunge la maturitate.
Un vin care merita descoperit de catre fanii acestei bauturi este Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic. Il identificam prin culoarea rosu rubiniu si se remarca cu aromele sale de fructe de padure completate de notele erbacee. Vinul este unul corpolent, rotund, complex, dar bine echilibrat si aminteste prin gustul sau de murele proaspat culese in completarea carora vin notele elegante de piper verde. Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic este un vin versatil, care poate fi acompaniat alaturi de o multime de preparate, in special fripturi din carne de porc si vita sau de branzeturi tari. In schimb, pentru evidentierea tuturor calitatilor sale se recomanda servirea la o temperatura intre 16 si 18 grade.
Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Premium este un vin care nu trebuie ratat. Este de culoare rubiniu inchis si are un nas interesant alcatuit din note de fructe de padure si accente de tutun. Vinul este corpolent, avand un gust intens de mure si cirese negre, cu taninuri integrate perfect. 40% din cantitate a fost maturata in baricuri de stejar american pret de sase luni pentru a putea dobandi toate calitatile pentru care este atat de apreciat. Se poate consuma alaturi de fripturi premium din vita, dar si langa branzeturi maturate ori preparate din miel sau rata.