3 moduri încercate și testate de a învăța copiii să deseneze

 

Fiecare copil are un artist în el, dar depinde de ei mai târziu dacă arta va fi ceva care îi interesează cu adevărat sau ceva pe care îl vor urmări. Pentru copiii mici, tot ce putem face este să încurajăm și să le oferim instrumentele necesare pentru a începe să creeze artă.

 

Dacă doriți să începeți să vă învățați copilul cum să deseneze, cel mai important lucru de reținut este să nu împingeți niciodată. Lasă-i să exploreze singuri cu îndrumarea și încurajarea ta.

 

Încercați aceste moduri testate pentru a învăța copiii să deseneze:

 

Incorporează arta în timpul jocului

 

Rețineți că, atunci când aveți un copil de 5 ani sau mai puțin, predarea dvs. se limitează doar la încurajare, petrecerea timpului și furnizarea de instrumente care îl vor ajuta pe cel mic să învețe. Cu aceasta, ceea ce puteți face este să încorporați arta în timpul jocului. Faceți din desen sau colorat o parte din rutina lor.

 

Copiii vor începe să facă artă prin mâzgălit și mai târziu, la aproximativ 2 ani, vor avea mai mult control asupra materialelor lor de desen, iar mâzgăliturile vor fi mai definite și repetitive.

 

Furnizați diferite tipuri de materiale de artă, cum ar fi creioane și argile netoxice, markere lavabile și vopsea, cretă etc. Încercați să faceți activități de artă cu copilul dvs. cât mai mult posibil, deoarece acest lucru i-ar încuraja și mai mult!

 

Nu instruiți!

 

Copiii învață singuri cu fiecare mâzgăleală. Prin artă la o vârstă fragedă, ei dezvoltă abilități motorii de bază, creativitate, auto-exprimare și invenție. Când ai un copil mic, treaba ta ca părinte este să apreciezi, nu să instruiești.

 

Când micuțul tău desenează, stai cu ei, lasă-i să-ți împărtășească ceea ce creează și să laude. Nu încercați să corectați și să predați, deoarece acest lucru le va perturba procesul natural de învățare și le va afecta încrederea în sine.

 

Puneți întrebări deschise!

 

Contrar credinței populare, nu-l întrebați pe copilul dvs. „ce este?” când vă prezintă acest desen. În schimb, îi poți cere să-ți spună totul despre desenul său. Dacă micuțul tău se entuziasmează vorbind despre arta sa, pune mai multe întrebări. Cereți mai multe detalii, deoarece acest lucru le va stârni imaginația și abilitățile de povestire și mai mult.

 

De exemplu, puteți spune „Unde este prietenul câinelui?” și va fi mai probabil să adauge mai multe animale la desenul său și alte detalii pe care nu le-a desenat în primul rând.

 

Amintiți-vă, învățându-vă copilul cum să deseneze, nu predați, ci încurajați!